Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σφράγισαν τον χρόνο μικροί μαθητές στο Αιτωλικό (φωτο)

Σφράγισαν τον χρόνο μικροί μαθητές στο Αιτωλικό (φωτο)

1Για πρώτη φορά πανελλαδικά σήμερα το πρωί, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Αιτωλικού, οι μικροί μαθητές με τους δασκάλους τους έκλεισαν τον χρόνο σε «χρονοκάψουλα» και την τοποθέτησαν σε ειδικό χώρο στο προαύλιο του σχολείου.
Οι μικροί μαθητές γέμισαν την «χρονοκάψουλα» με γράμματα και αντικείμενα από την ζωή τους σήμερα, τα οποία θα δουν πάλι ύστερα από 40 χρόνια. Είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά σε σχολεία σε όλο τον κόσμο κρατώντας άρρηκτους τους δεσμούς των μαθητών και παρουσιάζοντας τις αλλαγές στην ζωή τους στο πέρασμα του χρόνου.
Πρόκειται για αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου, την οποία παρακολούθησαν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε πως βρήκε εξαιρετική την ιδέα της χρονοκάψουλας. «Πάντα είχα την απορία πως δεν έχει πάρει μεγαλύτερη έκταση ως πρωτοβουλία στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Κάτι τέτοια δεν είναι, άλλωστε, που μας θυμίζουν τους δεσμούς μιας ζωής με το σχολείο μας; Οι δεσμοί αυτοί υπάρχουν μέσα μας και μας συντροφεύουν πάντα αλλά ίσως χρειάζεται μια αφορμή, ένα κίνητρο, μια ημερομηνία ή κάποιος που θα ενεργοποιήσει τις μνήμες μετά από 30 ή 40 χρόνια».
Ενώ κλείνοντας το χαιρετισμό της τόνισε στους μαθητές:«Χρειάζεστε θάρρος, αγάπη από και πτος τους γονείς και τους δασκάλους σας και να ονειτεύεστε χωρίς να διστάζετε να κουραστείτε και να προσπαθήστε σκληρά. Και να είστε βέβαιοι ότι όταν ανοίξει αυτή η χρονοκάψουλα δε θα είναι σε τρομακτικά χρόνια σαν αυτά που περιγράφουν οι χολιγουντιανές ταινίες, αλλά θα είναι – ίσως – σε ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που σας κληρονομήσαμε εμείς».

Στην εκδήλωση μίλησαν συγκινημένοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Eκπαίδευσης οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και στους δασκάλους του σχολείου για την πρωτοβουλία.

Οι μικροί μαθητές ενθουσιασμένοι τοποθέτησαν μέσα στην χρονοκάψουλα γράμματα και αντικείμενα τους τα οποία θα δουν πάλι ύστερα από 40 χρόνια.

1 2 3 4

xronokapsoula aitoliko

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.