Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για τη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού των γυπών

Έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή Δασών Αιτωλοακαρνανίας Νικήτα Μάζη  σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου δράσης αναφορικά με τους θανάτους γυπών στην ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού της Κλεισούρας, στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, των Δασαρχείων Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπος της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνανικών Ορέων, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμφιλοχίας.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η επικρατούσα κατάσταση, τα αιτία του φαινομένου και αποφασίστηκε η υλοποίηση μέτρων για την προστασία του πληθυσμού των γυπών.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αιτωλοακαρνάν

    Ο γυπαετός – και όχι μόνο- κινδυνεύει και από την ολική καταστροφή των Ακαρνανικών Ορέων με την τοποθέτηση των απατηλών ανεμογεννητριών. Καθώς και η ισοπέδωση μιας από τις πλέον ιστορικές οροσειρές τής Αιτωλοακαρνανίας. Για αυτό τίποτα;;; Κοροϊδευόμαστε, ρεεε;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.