Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Σημαντικές συμμετοχές στην ημερίδα για την ανακύκλωση

imerida-anakiklosiΜε σημαντικές συμμετοχές πραγματοποιείται η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με θέμα «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Θεσμική Υποχρέωση, Κοινωνική Στάση».

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση της ανακύκλωσης και καλωσόρισε τον Δ. Πολιτόπουλο, πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ο οποίος επισήμανε την ανάγκη μείωσης της χρήσης της λεπτής πλαστικής σακούλας τονίζοντας ότι είναι ζήτημα επιβίωσης: «Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό και εν τέλει να βλάψουν όλους εμάς. Η καταστροφική τους δύναμη είναι μακράς διάρκειας και κρατά για δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια.Μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δις πλαστικές σακούλες».
Ο Δ. Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing& Επικοινωνίας με ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ανέφερε: «Σήμερα πάνω από 7.200 μπλε κώδωνες είναι τοποθετημένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, σε συνεργασία με 213 ΟΤΑ εξυπηρετώντας 16.000 επιχειρήσεις. Σε μία εποχή που οι φυσικοί πόροι μειώνονται, το κλίμα αλλάζει και η κατάσταση του πλανήτη κρίνεται κρίσιμη, η περιβαλλοντική μας εκπαίδευση και δράση μετατρέπεται σε βασική αξία.H Ανακύκλωση Συσκευασιών είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να επηρεάσουμε θετικά τον κόσμο που ζούμε».
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Λ. Μπλέτσας, αναφέρθηκε στην ανακύκλωση ως δείκτη πολιτισμού και εργαλείο ανάπτυξης ενώ ο Χ. Νταλιάνης, Δ/ντης καθαριότητας & ανακύκλωσης του Δ. Αγρινίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για την δημιουργία Βιώσιμου Περιβάλλοντος.

20171215_181514 20171215_181653

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.