Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Έκθεση ΕΟΔΥ: Η Αιτωλοακαρνανία στους λίγους νομούς χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού

Έκθεση ΕΟΔΥ: Η Αιτωλοακαρνανία στους λίγους νομούς χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον ΕΟΔΥ η επικαιροποιημένη έκθεση με τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα,

Η έκθεση βασίστηκε στα στοιχεία που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00 .

Σύμφωνα με αυτήν η Αιτωλοακαρνανία παραμένει στη (μειοψηφική) λίστα των νομών στους οποίους δεν έχει καταγραφεί επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Φυσικά αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό, άλλωστε ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο ύπαρξης κρουσμάτων που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη στιγμή μάλιστα που οι επιστήμονες εκτιμούν πως ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 10.000 σε όλη τη χώρα.

Ελπίδα όλων είναι βέβαια ο αριθμός να παραμείνει μηδενικός και τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγμάτων αρκετών ατόμων από την περιοχή του Αγρινίου.

Θυμίζουμε πως τους 38 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην χώρας μας όπως ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 95 και συνολικά ανέρχονται στα 1.156. 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.Συνολικά, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.