Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Μειωμένες οι επικουρικές για 20.000 συνταξιούχους

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Μειωμένες οι επικουρικές για 20.000 συνταξιούχους

Μειωμένες επικουρικές συντάξεις θα πάρουν περίπου 20.000 συνταξιούχοι με την σύνταξη Νοεμβρίου, καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε ποσά στους συνταξιούχους που δεν δικαιούνταν.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας στο Dikaiologitika News, τον Μάιο του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε περίπου 8 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους, λόγω του ότι, όπως είπαν τότε, έγιναν λάθη στον επανυπολογισμό της επικουρικής τους σύνταξης λόγω αστοχιών του συστήματος.

Πρόκειται για αναδρομικά ποσά τα οποία πήραν οι συνταξιούχοι χηρείας στην συνέχεια όμως η κυβέρνηση της ΝΔ διαπίστωσε ότι δεν έπρεπε να πάρουν τα χρήματα αυτά καθώς δεν προέκυπταν λάθη.

Έτσι το υπουργείο Εργασίας έστειλε επιστολή σε όλους αυτούς τους συνταξιούχους και τους ενημερώνει ότι με την σύνταξη Δεκεμβρίου που θα καταβληθεί τέλη Νοεμβρίου θα γίνει η παρακράτηση του 1/3 του ποσού που δόθηκε χωρίς να το δικαιούνται.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά ύψους των 8 εκ. ευρώ σε τρεις δόσεις αρχής γενομένης από τις συντάξεις Δεκεμβρίου.

Πηγή: dikaiologika.gr – Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.