Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Σκυταλοδρομία δημοτικών στο Αγρίνιο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

skitalodromiaΜια αξιοσημείωτη πρωτοβουλία λαμβάνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος (ΣΕΑΔΟΣ) Αιτωλοακαρνανίας.
Οργανώνει σκυταλοδρομία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Αίματος (Ε.ΚΕ.Α.) για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη . Οι σχετικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου τιμώντας τον ιατρό Νικόλαο Πολίτη ,ένα πρωτεργάτη της αιμοδοσίας ο οποίος έδωσε και την ζωή του για την εθελοντική αιμοδοσία στην χώρα μας,
Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου 2018 στις 10:00 με τη συμμετοχή των εξής δημοτικών σχολείων.
-1ο Δημοτικό Σχολειό Αγίου Κωνσταντίνου
-12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
-5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
-8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
-6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
-2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου
Η εκκίνηση θα γίνει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου που μέσω της οδού Αγίου Κωνσταντίνου θα παραδώσει την σκυτάλη στο 12ο Δημοτικό Αγρινίου στην διασταύρωση με την Ηρώων Πολυτεχνείου.
Το 12ο Δημοτικό αφού διασχίσει μέρος της Ελ. Βενιζέλου θα στρίψει αριστερά στην Ξενοπούλου, δεξιά στην Σαμιωτάκη και ξανά δεξιά στην Καζαντζάκη όπου θα παραδώσει την σκυτάλη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο θα συνεχίσει στην Καζαντζάκη και θα στρίψει δεξιά στην Ελ. Βενιζέλου και θα παραδώσει την σκυτάλη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο στην διασταύρωση με το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Θησέως θα παραδώσει την σκυτάλη 6ο Δημοτικό Σχολείο στην διασταύρωση Θησέως με Εθνικής Ανεξαρτησίας το οποίο με την σειρά του αφού θα διέλθει την Εθνικής Ανεξαρτησίας και την Καραγιάννη στην διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως θα παραδώσει την σκυτάλη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο μέσο της Εθνικής Αντιστάσεως Κανάρη και Καραϊσκάκη θα την επιστρέψει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου κλείνοντας έτσι την σκυταλοδρομία.
«Η σκυταλοδρομία αυτή , εκτός από της εκδηλώσεις του Ε.ΚΕ.Α, εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της βιωματικής διδασκαλίας, της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Δημοτικά Σχολεία ,ένα πρόγραμμα που με πολλές και μεγάλες δυσκολίες προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας δρόμος που θα μας φέρει στην αυτάρκεια αίματος από εθελοντές στην χώρα μας», αναφέρει ο σύλλογος.

Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση
Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  του Ε.ΚΕ.Α ,  Εθνικού  Κέντρου Αίματος για  την παγκόσμια  ημέρα  εθελοντή  αιμοδότη  που φέτος  οι  εκδηλώσεις  ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου τιμώντας τον ιατρό Νικόλαο  Πολίτη ένα πρωτεργάτη της  αιμοδοσίας ο οποίος έδωσε  και την ζωή  του για την εθελοντική  αιμοδοσία στην χώρα μας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος (ΣΕΑΔΟΣ) Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει σκυταλοδρομία.

Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου 2018 στις 10:00  μεταξύ των εξής δημοτικών σχολείων.

  1. 1ο Δημοτικό  Σχολειό Αγίου Κωνσταντίνου
  2. 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
  3. 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
  4. 8ο Δημοτικό  Σχολείο Αγρινίου
  5. 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
  6. 2ο   Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου

Η  εκκίνηση  θα  γίνει  από  το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κωνσταντίνου και  μέσω της οδού Αγίου Κωνσταντίνου θα παραδώσει την  σκυτάλη  στο  12ο Δημοτικό Αγρινίου στην  διασταύρωση  με  την Ηρώων  Πολυτεχνείου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Το  12ο  Δημοτικό  αφού διασχίσει  μέρος  της  Ελ. Βενιζέλου  θα στρίψει  αριστερά  στην Ξενοπούλου, δεξιά  στην  Σαμιωτάκη και ξανά δεξιά στην Καζαντζάκη  όπου  θα  παραδώσει  την  σκυτάλη στο 5ο  Δημοτικό Σχολείο  το  οποίο  θα  συνεχίσει στην  Καζαντζάκη και θα στρίψει  δεξιά  στην  Ελ. Βενιζέλου  και  θα  παραδώσει  την σκυτάλη  στο 8ο  Δημοτικό Σχολείο  στην  διασταύρωση  με το 8ο Δημοτικό Σχολείο,   το  οποίο μέσω  της  Ηρώων Πολυτεχνείου  και της Θησέως  θα  παραδώσει  την  σκυτάλη  6ο  Δημοτικό Σχολείο στην διασταύρωση  Θησέως  με  Εθνικής Ανεξαρτησίας το  οποίο  με  την  σειρά  του  αφού  θα  διέλθει  την  Εθνικής  Ανεξαρτησίας  και  την Καραγιάννη  στην  διασταύρωση  με την οδό  Εθνικής  Αντιστάσεως  θα  παραδώσει  την σκυτάλη στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου  Κωνσταντίνου το  οποίο  μέσο της Εθνικής Αντιστάσεως  Κανάρη και Καραϊσκάκη  θα την  επιστρέψει  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου  κλείνοντας  έτσι  την σκυταλοδρομία.

Η  σκυταλοδρομία  αυτή , εκτός  από της εκδηλώσεις του  Ε.ΚΕ.Α, εντάσσεται  μέσα  στο  γενικότερο  πλαίσιο  της  βιωματικής  διδασκαλίας,  της  εθελοντικής  αιμοδοσίας  στα Δημοτικά  Σχολεία ,ένα  πρόγραμμα  που  με  πολλές  και μεγάλες  δυσκολίες προσπαθούμε  να  το  εφαρμόσουμε  γιατί  πιστεύουμε  ότι  είναι  ένας  δρόμος  που  θα  μας φέρει  στην  αυτάρκεια αίματος από  εθελοντές  στην  χώρα μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.