Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Γιατί σταμάτησαν στο Αγρίνιο τα δωρέαν τεστ για κορωνοϊό- τι λέει ο Συντονιστής

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και στο Αγρίνιο προβληματίζει έντονα  ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως σε αυτή τη συγκυρία αναστέλλονται στην περιοχή οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργούνταν από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία των ΤΟΜΥ.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή αποτέλεσε η έλλειψη υλικών, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο ιατρός και συντονιστής της διαδικασίας και της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου Κωνσταντίνος Ποσονίδης.

Το περασμένο διάστημα εκατοντάδες Αγρινιώτες υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού δωρεάν καθώς οι Κινητές Ομάδες ενήργησαν ελέγχους σε φορείς, συλλόγους, δομές, ιδρύματα   ενώ πολλοί συμπολίτες προσήλθαν για τεστ στη δημοτική αγορά και εν συνεχεία στο χώρο του ΚΑΠΗ όπου γίνονταν κάθε Τρίτη-Πέμπτη.

Για το θέμα ρωτήθηκε από το agrinionews.gr ο κ.Ποσονίδης.   «Ουσιαστικά αρκετές μέρες τώρα είμαστε χωρίς υλικά. Υπάρχει γενική έλλειψη ωστόσο, αυτό είναι κάτι που γνωρίζω ότι ισχύει και σε άλλες ΚΟΜΥ. Πάντα, από το καλοκαίρι, κάπου υπήρχε προτεραιότητα, όπως παραδείγματος χάρη αρχικώς με τις πύλες εισόδου αλλά ο ΕΟΔΥ έστελνε υλικά. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να έχει “στραβώσει” με την προμήθεια των υλικών, διότι ξέρετε αυτά έρχονται από το εξωτερικό. Δεν λαμβάνουμε υλικά καθόλου και είναι κακή η συγκυρία λόγω της κατάστασης με τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία. Ίσως και ο ΕΟΔΥ να πήρε λίγο χαλαρά την κατάσταση για την περιοχή μας επειδή δεν είχε ποτέ ιδιαίτερα πολλά κρούσματα», ανέφερε ο κ.Ποσονίδης.

Αναφορικά με το πώς θα κινηθούν οι Κινητές Ομάδες από τη στιγμή που θα παραλάβουν υλικά, ανέφερε τα εξής ο κ. Ποσονίδης: «Υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχουν όμως και εκκρεμότητες σε δομές και υπηρεσίες με τις οποίες έπρεπε να τελειώσουμε. Είναι βέβαια ρευστή η κατάσταση, διότι υπάρχει έξαρση στην Αιτωλοακαρνανία με τα κρούσματα. Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε από μέρους μου προ ημερών ήταν για την ενημέρωση του κόσμου καθώς πήγαινε στα ΚΑΠΗ    για δειγματοληπτικό έλεγχο και έβρισκε πόρτες κλειστές. Μόλις λάβουμε τα απαραίτητα υλικά θα συνεχίσουμε κανονικά».

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. τεστ

    Τρομερός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης…μπορεί να αγοράζουμε και να χρεωνόμαστε 10 δις όπλα αλλά για δωρεάν τεστ δεν υπάρχουν χρήματα…άλλωστε όσα λιγότερα είναι τα τεστ τόσα λιγότερα θα ανακοινώνονται και θα χαίρονται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.