Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Στο ΣτΕ το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου-ανησυχία για καθυστερήσεις

Στο ΣτΕ το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου-ανησυχία για καθυστερήσεις

To πολυδιαφημισμένο και σαφώς σημαντικό έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου κινδυνεύει με καθυστερήσεις.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει με βάσει την πληροφορία πως η υπόθεση του κατέληξε στο ΣτΕ μετά την αποδοχή από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της προσφυγής τεχνικής εταιρείας για φωτογραφικές διατάξεις στη διακήρυξη του έργου.

Από τη δημοτική αρχή Αγρινίου διακινείται η άποψη πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς το ΣτΕ από μεριάς του δεσμεύεται για έκδοση απόφασης μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενός- δύο μηνών.

Ουδείς ωστόσο αποκλείει η τελική κατάληξη των διεργασιών να είναι η επιμήκυνση (έως και 10 ενδεχομένως έτη) της διάρκειας των εργασιών η οποία προβλέπεται σε 4,5 χρόνια από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με βάση τη δημοπράτηση που ακυρώθηκε.

Το έργο αυτό (με πλήρη περιγραφή «αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – Αναβάθμιση συστήματος διύλισης διυλιστηρίου Σπολάιτας και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων») και με κόστος 25 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ, είναι κρίσιμο αναντίρρητα και το έκανε προεκλογικά «σημαία» η δημοτική αρχή.

Κινδυνεύει ωστόσο με καθυστερήσεις λόγω των χειρισμών της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.