Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Προσωρινά κρατούμενοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν ο  Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου – Δεν κατάφεραν να πείσουν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους είναι νόμιμα χρήματα – Έφυγαν από την πίσω πόρτα της Κτιρίου 6 της Ευελπίδων με χειροπέδες – «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται» δήλωσε ο πρώην υπουργός

Έπειτα από 16 ώρες απολογίας, ο πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών και η σύζυγος του πήραν το δρόμο για τις φυλακές, με τη Δικαιοσύνη να καταλογίζει στον Γ. Παπαντωνίου πως το συγκεκριμένο ποσό του δόθηκε ως δώρο για να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του 2003, έναντι άλλων.
Το ίδιο είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2012 με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον πρώτο υπουργό που είχε οδηγηθεί στη φυλακή για διακίνηση μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά.

Της απόφασης για προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του είχε προηγηθεί η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου -διήρκησε 16 ώρες- στους δυο ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, αλλά και της Στ. Κουράκου. Οι ανακριτές τους υπέβαλαν «βροχή» ερωτήσεων για την προέλευση των χρημάτων, αλλά και για τη σύμβαση για την αναβάθμιση των φρεγατών.

Πρόκειται για τη σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο πρώην υπουργός έλαβε ως δώρο τα χρήματα για να δώσει την σύμβαση στην γαλλική εταιρεία THALES, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Μάλιστα, οι ανακριτές θεωρούν τα 2, 8 εκατ. ελβετικά φράγκα μέρος ενός ποσού ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που διατέθηκε για να προτιμηθεί ο συγκεκριμένος υποκατασκευαστής έναντι άλλων. Η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν εντοπιστεί επτά λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες και δεκάδες υπολογαριασμοί, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα, με σκοπό κατά τη Δικαιοσύνη να σβηστούν τα ίχνη τους. Μάλιστα, συνδικαιούχος σε κάποιους από αυτούς τους λογαριασμούς είναι και η Σταύρουλα Κουράκου, η οποία και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε κατηγορούμενη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του έφυγαν από την πίσω πόρτα της Κτιρίου 6 της Ευελπίδων φορώντας χειροπέδες. Μπήκαν σε κλούβα της Αστυνομίας και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου εν συνεχεία να οδηγηθούν στις φυλακές (του Κορυδαλλού, κατά πάσα πιθανότητα).

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε: «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

Βασιλική Κόκκαλη-protothema.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Tr.

    Μην ξεχνάς ότι η έρευνα συνεχίζεται…τα ίδια λέγανε και για τον Παπαντωνίου , Τσοχατζόπουλο κτλ. Επίσης από την ΝΔ έχει καταδικαστεί στέλεχος (από τα πρωτοκλασάτα) για χρηματισμό(7000 ευρώ),ευρωβουλευτής χρωστάει 700 χιλ ευρώ στην εφορία αλλά είναι σε θέση να μας κάνει υποδείξεις για την οικονομία,τα δάνεια του κόμματος είναι 200εκ και μη εξυπηρετούμενα, πρώην γαλάζιος δήμαρχος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση όπως και νομάρχης(της καρδιάς μας όπως τον λέγανε), βουλευτής του κόμματος είχε εργάτης ανασφάλιστους ενώ ήταν στο υπουργείο εργασίας, υπουργός μεταφορών έκανε βόλτες με το αμάξι του χωρίς πινακίδες και λες ότι τρώει σανό κάποιος που περιμένει το επίδομα?Για όλα φταίει ο Σύριζα?Κατηγόρησε τους για το πως δεν κάνανε ότι υποσχεθήκανε αλλά κλέφτες όπως τους προηγούμενους δεν γίνεται.Μας πτώχευσαν και θέλουν τώρα να μας σώσουν..Δες μόνο ποιοί φωνάζουν για να καταλάβεις τι γινόταν πριν(μεγαλοεκδότες που πιάστηκαν με λεφτά στα σύνορα, μεγαλοκαναλάρχες που δεν πλήρωναν φόρο κτλ)…Σανό ποιος τελικά

  2. Ανώνυμος

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΣΟΚ ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ !!!!!!!!!!!!!!!CHRISTOS

  3. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝ

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΑΖΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΙΖΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΟΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ,.ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.