Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Kαθυστερήσεων συνέχεια για τη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό; Οργή Παπαναστασίου για Σπίρτζη (βίντεο)

 Η χρηματοδότηση της ωρίμανσης της Μελέτης  (την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δηλαδή) της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό προγραμματίζεται να εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019.
Αυτό έκανε γνωστό ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στις εργασίες του συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που είναι σε εξέλιξη στο Αγρίνιο στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό μετατίθεται περεταίρω χρονικά, ενδεχομένως και για αρκετά χρόνια.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου που παρίσταται στις εργασίες του συνεδρίου εμφανίζεται οργισμένος με τις αναφορές του υπουργού Υποδομών αναφέροντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του πως αυτές έγιναν «χωρίς αιδώ» και πως η σύνδεση παραπέμπεται στις καλένδες.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Παπαναστασίου στο AGRINIOTV.GR

Ο κ. Παπαναστασίου θύμισε τις κυβερνητικές υποσχέσεις των τελευταίων ετών και επισήμανε τη σημαντική εξέλιξη της δωρεάν παραχώρησης από ιδιώτη (τον Χρήστο Ράδο και της εταιρείας RACE) της προκαταρκτικής μελέτης για την οδική σύνδεση της πόλης του Αγρινίου. Η μελέτη είχε παρουσιαστεί και στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και η παραχώρηση της σήμαινε κέρδος σε χρόνο και χρήμα για το δημόσιο. Ωστόσο είναι το δημόσιο που καλείται να προβεί στα επόμενα κρίσιμα βήματα με πρώτο την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Οι σημερινές εξαγγελίες Σπίρτζη ουσιαστικά επιτείνουν τον προβληματισμό επιβεβαιώνοντας κάτι που το agrinionews.gr έχει κατά κόρον επισημάνει πως η χρονοτριβή υπήρξε ανησυχητική.
Μέχρι τώρα η δημοτική αρχή Αγρινίου κρατούσε χαμηλούς τόνους, σήμερα όμως ο δήμαρχος «εξερράγη»…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Εδώ δεν είναι ο Σπριτζης; Να τον πιάσουν και να του πουν δύο φωνήεντα, αλλά ποιος να μιλήσει; Η Σταρακα που περιμένει να την κάνουν δήμαρχο ; Η ο Βαρεμενος με τον Κουρουμπλη….

  2. Ο θρύλος!!!!

    Δήμαρχε το δούλεμα τέλος…δεν έχεις κάνει ούτε ένα έργο και σου φταίει ο κάθε υπουργός…μην προσπαθείς να παραπλανησεις τον κόσμο με το να ρίχνεις την ευθυνει σε άλλους…μη μου πεις ότι και για το πάρκο φταίει ο φίλο σου ο Σπιρτζης?έχεις κάνει κούκλα το Αγρίνιο και θέλεις και συνδεση με την Ιόνια…για λύσε το κυκλοφοριακό της πόλης γιατί έτσι που είναι και συνδεση να γίνει δεν θα την βρίσκει κανείς. .

  3. Αναρχοκαπιτάλας

    Θρύλε;;; Και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής να μας λύσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.