Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Η στοά στην αγορά του Αρχαίου Αγρινίου

stoaagrinio
Πηγή: Περιοδικό Τα Αιτωλικά. “Το έργο της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας”

Σημαντικής αξίας εικόνα της αγοράς του Αρχαίου Αγρινίου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Τα Αιτωλικά” το 2013 . Η φωτογραφία περιέχεται σε άρθρο της Προϊσταμένης  της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Ολυμπίας Βικάτου στην σελίδα 117 της έκδοσης Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2013 με τίτλο ““Το έργο της ΛΣΤ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας”

Απεικονίζεται η στοά της Αγοράς του Αρχαίου Αγρινίου. Η πρώτη αποκάλυψη είχε γίνει το 1928 από τον διακεκριμένο αρχαιολόγο Ιωάννη Μηλιάδη ( δείτε παλαιότερο  σχετικό άρθρο του agrinionews.gr  εδώ). Tότε είχαν εντοπιστεί και βάθρα αγαλμάτων στο συγκεκριμένο χώρο.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι είχαν πραγματοποιηθεί από την εφορεία Αρχαιοτήτων εκτεταμένοι καθαρισμοί και επιχωματώσεις με αποτέλεσμα να έρθει στο φως μεγάλο μέρος της στοάς το οποίο δεν ήταν ορατό.

Τα ερείπια εντοπίστηκαν ανατολικά του οικισμού της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου. Μένει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για την ανάδειξη του αρχαιολογικού αυτού χώρου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.