Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Συγκίνηση για τον θάνατο του Ξηρομερίτη μουσικού Αποστόλη Βαρβάτου-σήμερα Σάββατο στο Αγρίνιο η κηδεία

Συγκίνηση για τον θάνατο του Ξηρομερίτη μουσικού Αποστόλη Βαρβάτου-σήμερα Σάββατο στο Αγρίνιο η κηδεία

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε σε όλο το Ξηρόμερο η είδηση του θανάτου του μουσικού Αποστόλη Βαρβάτου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες, 26 Ιουλίου 2019, σε ηλικία 81 ετών.

Ήταν από τους τελευταίους κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής παράδοσης. Η δημοτική μουσική έγινε από σήμερα φτωχότερη. Η Κιθάρα που ήταν άριστος δεξιοτέχνης με πολλές επιτυχίες και συνθέσεις στο ενεργητικό του και είχε άρρηκτα συνδεθεί με τα Ξηρομερίτικα πανηγύρια, έπαψε από σήμερα να ηχεί μιας και ένας απο τους καλύτερους κιθαρίστες, έφυγε από κοντά μας.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  ,Σάββατο 27.7.2019, στις 12:00 το μεσημέρι  στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο νεκροταφείο Αγρινίου.

“Όλοι οι Ξηρομερίτες που η κιθάρα του Αποστόλη Βαρβάτου, ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής διασκέδασης, του οφείλουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα ύστατο χαιρετισμό: Καλό ταξίδι Μπάρμπα-Τόλια…”, αναφέρει χαρακτηριστικά το xiromeronews.

Ο Αποστόλης Βαρβάτος γεννήθηκε στο Βούστρι (Τρύφος) Ξηρομέρου, η καριέρα του ξεκίνησε παίζοντας στα πανηγύρια με τους Τάσο και Φώτη χαλκιά και ήταν παντρεμένος με την παραδοσιακή Τραγουδίστρια Μαρίτσα Βαρβάτου και αποτελούσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του δημοτικού μας τραγουδιού με πολλες επιτυχίες.

Βρέθηκε από μικρό παιδί στον κόσμο της μουσικής και καταξιώθηκε μέσω του ταλέντου του καθώς  συνεργάστηκε με τους καλύτερους τραγουδιστές όπως:  Τάκης Καρναβάς, Σοφία Κολλητήρη, Βαγγελιώ Χρηστιά, Γιάννης Κωνσταντίνου, Τασία Βέρα, Φιλιώ Πυργάκη, Αννούλα Τσαχάλου, Θανάσης Βαρσαµάς, κ.α. και με τους μεγάλους καλρινίστες Γιάννη Βασιλόπουλο, Βασίλη Σαλέα, Βαγγέλη Κοκκώνη, Μάκη Βασιλειάδη, Βασίλη Σούκα, κ.α.

Έχει παίξει σε όλα σχεδόν τα αθηναϊκά κέντρα παραδοσιακής δημοτικής μουσικής, σε αμέτρητα πανηγύρια ανά την Ελλάδα ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε πολλές χώρες του εξωτερικού γνωρίζοντας συγκινητική ανταπόκριση από την Ομογένεια.

https://xiromeronews.blogspot.com 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.