Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Συναντήσεις των Συνταξιούχων ΙΚΑ για τη δημόσια Υγεία

Συναντήσεις των Συνταξιούχων ΙΚΑ για τη δημόσια Υγεία

Το Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Αιτωλοακαρνανίας χθες, Τρίτη 07/04/2020 και ώρα 11:00 π.μ., μέρα πανελλαδικής δράσης για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησε στο νομό τις παρακάτω προγραμματισμένες συναντήσεις.
• Στο Αγρίνιο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τον Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου και την Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων .
• Στην Αμφιλοχία μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας.
• Στο Μεσολόγγι μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ με το Διοικητή του Νοσοκομείου.
• Στη Ναύπακτο μαζί με την Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας- Δωρίδας με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν οι επιτροπές των Συνταχιούχων μετέφεραν τις θέσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω φορείς υγείας αλλά και γενικότερα η υγεία στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Σωματείο αυτή την κρίσιμη στιγμή από την παγκόσμια πανδημία και τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας απευθύνεται στην κυβέρνησης και διεκδικεί:

 Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.

 Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.

 Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

 Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.

 Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη δίχως
προϋποθέσεις προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.

 Στους συνταξιούχους που δεν έχουν αποδοθεί οι συντάξεις τους, και σε
εκείνους που για χρόνια λαμβάνουν προσωρινές, από τα αναδρομικά που
δικαιούνται να τους δοθεί άμεσα ένα ποσό το οποίο θα παρακρατηθεί με την
οριστική καταβολή της σύνταξής τους.

 Σε όλους τους συνταξιούχους που όλα αυτά τα χρόνια είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα, είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να τους καταβληθεί το πληρωμένο από αυτούς, δώρο τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.