Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Συνάντηση Τριανταφυλλάκη – Φαρμάκη για έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος Ξηρομέρου

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη είχε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, στο γραφείο του κ. Φαρμάκη στην Πάτρα.

Αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σε ατζέντα θεμάτων που άπτονται στην ανάγκη απόκτησης σημαντικών έργων υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος Ξηρομέρου, σε πολλούς τομείς.

Η σχετική ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress, αναφέρει για την συνάντηση:

Οι δύο νέοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι οποίοι έχουν χτίσει μία προσωπική φιλική σχέση, και σε αυτή τους την συνάντηση έδειξαν ότι μιλάνε την ίδια γλώσσα, βλέπουν με μία διαφορετική οπτική από την συνηθισμένη την άσκηση της πολιτικής από τις θέσεις ευθύνης που τους έταξαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές και επιβεβαίωσαν ότι προσβλέπουν αμφότεροι σε μία ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία, με στόχο την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στον Δήμο Ξηρομέρου και κατ’ επέκταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα αναζήτησης οικονομικών πόρων, στα πλαίσια της νέας θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε ήδη να τρέχει, με την στρατηγική της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» να κατέχει κεντρικό ρόλο. Στόχος της συγκεκριμένης στρατηγικής, είναι η εφαρμογή πολιτικών ώστε να υπάρξει αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων με καινοτόμες δράσεις, ώστε να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο Δήμος Ξηρομέρου με τα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής, οφείλει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα και να αναζητήσει οικονομικούς πόρους προς αξιοποίηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.