Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Συναντήθηκαν με Γαβρόγλου οι φοιτητές του ΔΠΦΠ

Μέχρι το υπουργείο Παιδείας έφθασαν οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο.
Οι φοιτητές κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις πληροφορίες για αλλαγή φυσιογνωμίας του τμήματος στα πλαίσια της επερχόμενης αναδιάταξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα, ζητούν μετονομασία, επαγγελματικά δικαιώματα και προτάσσουν και άλλα αιτήματα.
Σήμερα , Τρίτη 12/3/2019 συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και τελικά κατάφεραν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, πράγματα που αιτούνταν εδώ και καιρό.
Στη συνάντηση παρέστη και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου και ο πρ. Υπουργός Π. Κουρουμπλής.
Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τους φοιτητές για την απόφαση του Υπουργείου για την ίδρυση Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και την ένταξη σε αυτό του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Η ίδρυση του Τμήματος θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση. Ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζη.

Tα αιτήματα των φοιτητών:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.