Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: ο δήμος να φύγει από τα χέρια του συντηρητισμού και να περάσει στις προοδευτικές δυνάμεις

Με αφορμή τις διεργασίες γύρω από την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, μετά την αποχώρηση Τραπεζιώτη και τη συνέλευση τω μελών του κόμματος που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης , μίλησε στο agrinionews.gr o συντονιστής της Γραμματείας της Οργάνωσης Μελών Πόλης Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Θεοδωρίδης
Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» θα έχει επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σταύρο Καμμένο και για την επιλογή αυτή ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη, που έγινε για δικούς του λόγους, η παράταξη αυτή έπρεπε κάπως να προχωρήσει, γιατί πρέπει να συνεχίσει την πολύ καλή και ουσιαστική της πορεία αφού ήταν η μοναδική παράταξη που έκανε ουσιαστική αντιπολίτευση αυτά τα χρόνια στη Δημοτική Αρχή. Ο Σταύρος Καμμένος ήταν ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές και ήταν μια πολύ καλή επιλογή».
Ο κ. Θεοδωρίδης εμφανίζεται έντονα επικριτικός στην παρούσα δημοτική αρχή: «Πέρα από μερικές μικροπαρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και θέματα καθημερινότητας, τι έκανε τόσα χρόνια η παρούσα δημοτική Αρχή για να δώσει μια ταυτότητα σε αυτή την πόλη, να δώσει αυτό το στίγμα που τόσο της λείπει; Το Πάρκο βάλτωσε , για τις καπναποθήκες Παπαπέτρου δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, για το Μουσείο Καπνού το ίδιο…».
Ερωτώμενος ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για το αν κατατέθηκε στη συνέλευση πρόταση να μην συμμετάσχει στις εκλογές η παράταξη αλλά οι δυνάμεις της να συσπειρωθούν γύρω από τη Χριστίνα Σταρακά, απάντησε πως «υπήρξαν πολλές προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά στην ουσία δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Ήταν τελικά ομόφωνη η απόφαση να συνεχίσει η παράταξη το έργο της».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη «το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι ένα: συντήρηση ή πρόοδος. Πρέπει ο δήμος Αγρινίου να φύγει από τα χέρια του συντηρητισμού και να περάσει στις προοδευτικές δυνάμεις».
Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου στο β’ γύρο των εκλογών ο κ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου πιστεύει στην παράταξη αυτή και στην είσοδό της στο β’ γύρο» , σημειώνει πως «είναι σημαντικό να ανατραπεί η εικόνα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών όπου το κυβερνών κόμμα είχε ελάχιστες δυνάμεις στους δήμους, τις Περιφέρειες ακόμη και στα συνδικαλιστικά σωματεία» και καταλήγει αναφέροντας: «η στήριξη θα δοθεί στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Είναι μία δύσκολη περίοδος ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου παρατηρείται μια στροφή στα συντηρητικά κόμματα . Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί, να μην αφήσουμε τους δήμους και τις περιφέρειες σε χέρια φιλελεύθερων , όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να βρεθούν σε κοινό μέτωπο».
Κατά τα λοιπά, στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου προετοιμάζονται για την επιτυχία της εκδήλωσης στο Αγρίνιο την ερχόμενη Παρασκευή με ομιλητές του Δημήτρη Παπαδημούλη και Π.Κουρουμπλή. Στην εκδήλωση αυτή θα επισημοποιηθεί και η επιλογή του Σταύρου Καμμένου ως υποψήφιου δημάρχου με τη στήριξη του κόμματος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ !!!!!! CHRISTOS

  2. Ανώνυμος

    Για πες μας ο συντροφος Μωραιτης που ειναι και υπουργος της κυβερνησης σας σας στηριζει το συνδυασμο σας.Δε νομιζω….οπως εχω ξαναγραψει ειστε για μονοψηφιο στανταρακι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.