Κυριακή, Μάιος 26, 2019

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: Καμία μεταβίβαση ακινήτου πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ

Σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ «η προσπάθεια ανακίνησης ενός ανύπαρκτου θέματος, που άπτεται της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εντάσσεται στην απέλπιδα προσπάθεια αντιπολιτευόμενων κύκλων να αυτοανακηρυχθούν «εθνικοί σωτήρες», ποντάροντας για μια ακόμη φορά σε φήμες, στη θολή πληροφόρηση και στην δεδομένη πατριωτική ευαισθησία των πολιτών».
Αναφέρεται το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της εκχώρησης αρχαιολογικών χώρων στο «Υπερταμείο» τονίζοντας πως καμιά μεταβίβαση ακινήτου πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ δεν προβλέπεται. Η ανακοίνωση:

Καμία μεταβίβαση ακινήτου πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες πληθώρας δημοσιευμάτων και παρεμβάσεων στελεχών της αντιπολίτευσης, στον Νομό και πανελλαδικά, που αφορούσαν την δήθεν εκχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο «Υπερταμείο» και συνεπώς τη δήθεν εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με τον πιο επίσημο τρόπο, στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και με επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
– Η κυβέρνηση το 2016 εξαίρεσε τους αρχαιολογικούς χώρους από τη μεταβίβαση στο υπερταμείο (άρθρο 196 του ν. 4389/2016).
– Ακολούθησε η καταγραφή και ταυτοποίησή τους από τότε ως και σήμερα και αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.
– Στο αμέσως επόμενο διάστημα (δύο εβδομάδων) κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση που αποσαφηνίζει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μεταβιβάζονται στο υπερταμείοκαι εξασφαλίζει στο διηνεκές την πολιτιστική κληρονομιά από προσπάθειες ιδιωτικοποίησης όπως εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τα έτη 2013-2014.
Η προσπάθεια ανακίνησης ενός ανύπαρκτου θέματος, που άπτεται της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καταλαβαίνουμε ότι εντάσσεται στην απέλπιδα προσπάθεια αντιπολιτευόμενων κύκλων να αυτοανακηρυχθούν «εθνικοί σωτήρες», ποντάροντας για μια ακόμη φορά σε φήμες, στη θολή πληροφόρηση και στην δεδομένη πατριωτική ευαισθησία των πολιτών.
Ελπίζουμε όταν θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή να την υπερψηφίσουν και να μην κρυφτούν για άλλη μια φορά πίσω από ευφάνταστες ερμηνείες και «κομματικές γραμμές».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ζαβός

    Ρε ψευτομπλούκια δεν πήγε στο ΣτΕ το Υπερταμείο κι εκεί η κυβέρνηση σας έκανε την πάπια;

  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΄΄ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ΄΄ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΒΟΥΡΑ.ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ !! CHRISTOS

  3. Alex

    Φασίστες συριζαίοι αφήστε να μιλήσει ο λαός λαμόγια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.