Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στην Κυψέλη

doy agriniou oas (3)Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε περιφερειακή σύσκεψη την Κυριακή 10 του Δεκέμβρη, στις 11:00,    στην Κυψέλη ακολουθώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και να συζητηθεί το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και η προσπάθεια συγκρότησης νέων. Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι της περί δίκαιης ανάπτυξης. Εμεις όμως βιώνουμε τη δραματική μείωση του εισοδήματος από τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών στο όνομα τις “ελεύθερης οικονομίας της αγοράς” δίνει την δυνατότητα σε μια χούφτα μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους να αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά μας, συχνά να μας αφήνουν και απλήρωτους και να διοχετεύουν στη λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα τα προϊόντα 5-10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτοκτηνοτρόφων και λαού.

Είναι τραγικό το 2017, με την σημερινή ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνικής ο λαός μας το καλοκαίρι να καίγεται, το χειμώνα να πνίγεται. Οι πρόσφατες τεράστιες ζημιές στην παραγωγή που θα αποζημιωθούν με ψίχουλα ή και καθόλου από τον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, 1,8 εκατ. ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και να κάνει συνυπεύθυνους τους αγρότες στην προώθηση και εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κατευθύνσεων της ΚΑΠ.

Σε αυτή τη ζοφερη κατάσταση εμείς απαντάμε με προετοιμασία για νέους αγώνες οπως και οι αγρότες στην υπόλοιπη Ελλάδα.Παίρνουμε την πρωτοβουλία λοιπόν για Πέριφερειακη σύσκεψη Αιτ/νίας την Κυριακή 10 του Δεκέμβρη στο κέντρο “Αγραφίωτης” στην Κυψέλη και ώρα 11 πμ, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και να συζητηθεί το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και η προσπάθεια συγκρότησης νέων.

Στη σύσκεψη Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Οι περιφερειακές συσκέψεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα,την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, όπου θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.