Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Συζήτηση στη Βουλή για την υδροδότηση του Αιτωλικού (βίντεο)

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση της Μαρίας Τριανταφύλλου σχετικά με την υδροδότηση του Αιτωλικού, χωρίς όμως, από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών να υπάρξει δέσμευση ή παρουσίαση ενός πλάνου για επίλυση του ζητήματος με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που προτείνεται από τη ΔΕΥΑΜ.
Ο Πάνος Σκουρλέτης περιορίστηκε να τονίσει την ανάγκη ανάληψης ευθυνών για την κατασταση που έχει δημιουργηθεί και υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του, είναι στη διάθεση της Περιφέρειας και του δήμου Μεσολογγίου ώστε με υπευθυνότητα σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Μάλιστα όπως είπε από το βήμα της Βουλής αύριο θα έχει συνάντηση για το θέμα αυτό με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα.

http://messolonghinews.blogspot.gr/

Η ανακοίνωση του γραφείου της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου αναφέρει:

To μείζον ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού, έφερε με επίκαιρη ερώτησή της ακόμα μια φορά στη Βουλή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.

Έκανε λόγο για ένα διαχρονικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα με συγκεκριμένες ευθύνες, που τελικώς υποβιβάζουν τους κατοίκους του Αιτωλικού σε πολίτες β΄ κατηγορίας. Τόνισε την ανάγκη πρόκρισης οριστικής λύσης αλλά ταυτόχρονα επεσήμανε πως δεν είναι αρκετή η αρωγή από μέρους του κράτους. Χρειάζεται διαρκής έλεγχος όλων των πεπραγμένων ,των αποφάσεων και των δράσεων. Η κυβέρνηση οφείλει όχι να μείνει σε διαπιστώσεις και περιγραφές αλλά να επιδείξει μια διαφορετική στάση, πιο ενεργή και υπεύθυνη, ως αρωγός, ελεγκτής και εγγυητής της οριστικής επίλυσης του προβλήματος.

Ό Υπουργός τόνισε , πως  είναι απαράδεκτο, εν έτει 2017, να μην έχουν οι πολίτες της περιοχής πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού,  έπειτα από μια δεκαετία προβλημάτων και παρεμβάσεων. Επιπλέον,  δε δίστασε να αποδώσει ευθύνες στους αρμόδιους φορείς, ενώ υπερθεμάτισε υπέρ μιας οριστικής και βιώσιμης  λύσης του προβλήματος. Τόνισε, την ανάγκη διερεύνησης όλων των ερωτημάτων, που διατυπώνονται, σχετικά με το αν, όσα προκρίνονται, βρίσκονται στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης και δεσμεύτηκε για διαρκή και ενδελεχή παρακολούθησή τους .  

Τέλος ,τόσο η κ. Τριανταφύλλου όσο και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης συμφώνησαν σε θετικό κλίμα, πως θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση, ώστε να ελέγχουν και να διασφαλίζουν, πως σε κάθε περίπτωση, η πορεία των έργων θα οδηγήσει  σε οριστική και μόνιμη λύση του ζητήματος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.