Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Τα νέα προγράμματα της Κοινωφελούς για 18.500 ανέργους ανακοινώνονται τη Δευτέρα – Τι περιλαμβάνουν

Τα νέα προγράμματα της Κοινωφελούς για 18.500 ανέργους ανακοινώνονται τη Δευτέρα – Τι περιλαμβάνουν

koinofelisΗ Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, 14:00 η ώρα, στον 5ο όροφο του Υπουργείου στην οδό Κοραή 4,  συνέντευξη Τύπου για το νέο πρόγραμμα επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Tο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα θα απασχολήσει συνολικά 18.500 ανέργους σε 49 δήμους.

Όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, θα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

  • Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 17 δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας και σε δεύτερη φάση σε άλλους 32, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλους του Δήμους της Ελλάδας, θα έχουν διάρκεια 8 μηνών και όχι 5, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Έχουν στο επίκεντρο τον άνεργο. Συνδέουν την επιμόρφωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του άνεργου με θέση εργασίας η οποία πλέον δεν θα υποκαθιστά θέσεις που καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες των δήμων.
  • Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έργα συγκεκριμένα, διακριτά και μετρίσιμα τα οποία έχουν αρχή μέση και τέλος.

http://www.aftodioikisi.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

    Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΚΕΚ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ VOUCHER ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 ΕΤΣΙ ΕΠΣΙΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΥΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΓΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.