Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Tα προβλήματα και τις…ευθύνες στον Δίμηκο δείχνει ο Φορέας Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας

dimikosAνταποκρίθηκε o Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού στο αίτημα του «Συλλόγου Αγγελοκαστριτών Aθήνας Πειραιά και Περιχώρων» που ζήτησε απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον ποταμό Δίμηκο ο οποίος ανήκει στην Περιφερειακή Περιοχή Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου ΠΠ2.
Για την ακρίβεια, ο Φορέας κοινοποίησε στον Σύλλογο τα έγγραφα που απέστειλε σε τρεις φορείς , τον δήμο Αγρινίου , την Περιφέρεια και το δασαρχείο, για προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά την τακτική περιπολία του τμήματος Εποπτείας και Φύλαξης του στην κοίτη του ποταμού

Ειδικότερα, στο έγγραφο προς το Δασαρχείο Αγρινίου αναφέρεται πως κατά την επόπτευση παρατηρήθηκε πρόσφατη κοπή δένδρου. Στο έγγραφο προς την Περιφέρεια αναφέρεται πως παρατηρήθηκαν αποθέσεις φερτών υλών που δυσχεραίνουν την παροχέτευση των νερών του ποταμού Δίμηκου μετά την έξοδο από τη Λυσιμαχεία. Στο έγγραφο προς τον Δήμο Αγρινίου ( Τμήμα Καθαριότητας ) επισημαίνεται πως κατά την επόπτευση του Εθνικού Πάρκου από τους φύλακες του Φορέα Διαχείρισης παρατηρήθηκαν απορρίμματα πλησίον του δρόμου στην περιοχή ΤΠ2 του Εθνικού Πάρκου. Επισυνάπτει μάλιστα ο Φορέας τα δελτία αυτοψίας καλώντας τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε ενέργειες (οι οποίες προφανώς θα έπρεπε να είχαν ήδη…γίνει).

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (1)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (2)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (3)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (4)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (5)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (6)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (7)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (8)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (9)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (10)

aggelokastro-foreas-diaxeirisis (11)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.