Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τελικό στις περιφερειακές εκλογές: Πρωτιά Φαρμάκη με 4,03% διαφορά – Θρίαμβος του σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Τελικό στις περιφερειακές εκλογές: Πρωτιά Φαρμάκη με 4,03% διαφορά – Θρίαμβος του σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Ολοκλήρωθηκε η ενσωμάτωση όλων των εκλογικών τμημάτων και έγινε γνωστό το οριστικό αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών της Δυτικής Ελλάδας.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ο μεγάλος νικητής κατακτώντας την πρωτιά, αποτέλεσμα το οποίο στην αρχή της πολύμηνης προεκλογικής περιόδου θεωρείτο έκπληξη. Κατακτά 36,96% , εκλέγει 19 έδρες και προηγήθηκε ευρέως σε Αιτωλοακαρνανία (με 14%) και Ηλεία (με 8,7%). Πηγαίνει με μεγάλη δυναμική στην τελική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, που έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, πετυχαίνει ποσοστό μακράν των αρχικών του προσδοκιών. Υπολείπεται 4,03% του Φαρμάκη κατακτώντας την πρωτιά στην Αχαϊα. Η Αιτωλοακαρνανία του γύρισε την πλάτη η κυβερνητική στήριξη που αποδέχτηκε μάλλον δεν τον ευνόησε.

O Kώστας Σπηλιόπουλος σημείωσε υψηλό ποσοστό 12,21% έστω κι αν δεν πετυχαίνει τον αντικειμενικό του στόχο. Τρίτος εκλέγει 6 συμβούλους με τη δύναμη του στην Αχαϊα 16,04% και χαμηλότερο ποσοστό του στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τον βουλευτή Ν.Καραθανασόπουλο επικεφαλής λαμβανει το 8,05 των ψήφων και 4 έδρες ενώ ο Β.Χατζηλάμπρου 3,30% και δύο έδρες.

 Ειδικότερα:

Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Στην Αιτωλοακαρνανία:

Στην Αχαΐα:

Στην Ηλεία:

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.