Τετάρτη, Οκτώβριος 23, 2019

Θα έχουν ένα μεγάλο καλό οι διπλές ή τριπλές εκλογές

eklo

 

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι 16 κυβερνητικοί βουλευτές που κατέθεσαν την τροπολογία της αποδοχής του γεγονότος πως αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 δεν μπορούν να γίνουν, κατάφεραν κι έκαναν λάθος στις ημερομηνίες.

Αυτό είναι απολύτως συμβατό με την γενικότερη εικόνα “αρβάλα” που επικρατεί στις τάξεις σχηματισμών που πιστεύουν πως “οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς”αλλά αγαπούν τους αριθμούς παθολογικά…

Όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί σε ανώτερο δικαστήριο θητεία δημάρχων μεγαλύτερη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν γινόταν να κάνει προϋπολογισμό ο προηγούμενος δήμαρχος για να αναλάβει ο νέος το… 2020!

Άρα ή ο υπουργός κ. Σκουρλέτης μας δούλευε ή νόμιζε λάθος. Αλλά επειδή είναι πνευματώδης, ευκατάστατος μεγαλοαστός με μεγάλη δόση ειρωνείας για τους αντιπάλους και σφόδρα συγκροτημένος καταλήγουμε στο ότι μας δούλευε. Πολύ απλά ήξερε(όχι δεν ήταν άσχετος) πως εκλογές για Αυτοδιοίκηση με θητεία λάστιχο δεν γινόταν για μια ακόμη φορά.

Οπότε αποφάσισε να αιφνιδιάσει. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Πατούλης που σκίζουν τα ιμάτιά τους ξέρουν από αιφνιδιασμούς κι ας κάνουν τις παρθένες. Επί των ημερών τους άλλωστε το Κράτος έχει κάπου 23,5 χιλιάδες αρμοδιότητες(!) και η Αυτοδιοίκηση κάπου 650! Ετούτοι που κυβερνούν είναι οι συνεχιστές, διότι ο μέσος Έλλην αυτό πιστεύει, ότι το Κράτος πρέπει να έχει το μαχαίρι, το καρπούζι και τους διορισμούς. Πρόκειται για κάτι που διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα πλην ελαχίστων που στην Ελλάδα είναι απλά γραφικοί και χλευάζονται από την ακροδεξιά μέχρι την ακροαριστερά.

Πολλοί λένε πως όλο αυτό έγινε για να φανεί ότι υποχωρεί η Κυβέρνηση στην ημερομηνία και να περάσει την απόλυτη αναλογικότητα και τα ακτιβιστικά και κινηματικά άρθρα που θέλει ώστε στο μέλλον οι ΟΤΑ να είναι εστίες “αντίστασης και πάλης”. Μπα, δεν γίνονται αυτά. Άλλωστε και τώρα οι ΟΤΑ έχουν τους ξεσηκωμένους τους. Μπορεί να μην πήγαν να διαμαρτυρηθούν προχθές σε Κουρουμπλή και Κουβέλη αλλά είναι πάντα στους αγώνες… Τι, λάθος κάνουμε;

Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό μπορεί να είναι μια κυνική επίδειξη καιροσκοπισμού αλλά έχει κι ένα καλό. Ένα πολύ μεγάλο καλό. Με τις εκλογές να είναι διπλές ή ακόμη καλύτερα τριπλές, θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Όποιος θέλει να βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση θα το κάνει, όποιος θέλει να γίνει βουλευτής θα το επιδιώξει και όποιος θέλει να παίρνει 20 χιλιάρικα και να κάνει τον αντιευρωπαϊστή στην Ευρωβουλή θα το δοκιμάσει.

Αλλά θα τελειώσουν οι ερμαφρόδιτες καριέρες και τα σούρτα-φέρτα μεταξύ Περιφερειών, Βουλής, δήμων και Ευρωκοινοβουλίου.

Ναι, είναι παράπλευρο καλό μεγάλη σημασίας. Βέβαια, και το χαλασμένο ρολόι δυο φορές τη μέρα δείχνει τη σωστή ώρα… Η κυβέρνηση για αιφνιδιασμό και μάζεμα των απωλειών το κάνει, όμως αυτό δεν αναιρεί το ξεκαθάρισμα στο πολιτικό τοπίο που θα υπάρξει.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΄΄ΕΤΟΙΜΑ΄΄ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ! CHRISTOS

  2. Anonimos

    Στο οικοδόμημα το λαμπρο, καταφθάνουν, αγέλες Μόσχων σιτευτών, και ευνουχισμέννων Κριών, και Αμνοί, για να νομοθετήσουν την τύχη, το παρόν και το μέλλον, της Χαοχώρας και των Χαοχωρικών της.
    Εκεί, στο Οικοδόμημα αυτό, παρασκευάζεται και το «παντεσπάνι του λαού», με την συνταγή των ολίγων με την πολλή δύναμη, το οποίο θα διανεμηθεί, απλόχερα, στους πολλούς με την λίγη δύναμη, από τα ΜΜΕ, (Μεσων Μαζικής Εγκεφαλομαλάκυνσης), τα διαπλεκόμενα με τους νταβατζήδες και τους λαομπαίχτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.