Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Θάνος Μωραΐτης: Νέες περιπέτειες για τον Αχελώο

Θάνος Μωραΐτης: Νέες περιπέτειες για τον Αχελώο

Για «νέες περιπέτειες για τον Αχελώο» κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης με αφορμή την τοποθέτηση στη ΔΕΘ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δήλωση:

Νέες περιπέτειες για τον Αχελώο
Ο κ. Μητσοτάκης στη Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, απάντησε σε σχετική ερώτηση πως θα προχωρήσει στην εκτροπή του Αχελώου, αλλά «σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχε δρομολογηθεί εδώ και 40 χρόνια»,. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού στη Μεσοχώρα. Το έργο αυτό, βέβαια, έχει απεμπλακεί από τις 2/8/2017, διότι αποσυνδέθηκε από την εκτροπή του Αχελώου, που ήταν κι ο λόγος που εμπόδιζε τη λειτουργία του.
Να σημειωθεί ότι η εκτροπή του Αχελώου έχει απορριφθεί έξι φορές από το ΣτΕ για περιβαλλοντικούς λόγους, τους οποίους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να σεβαστεί.
Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εκτιμήσει σωστά ούτε τις αρδευτικές ανάγκες της Θεσσαλίας ούτε τις περιβαλλοντικές και αρδευτικές ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η σωστή διαχείριση του νερού. Η μείωση της αρδευτικής κατανάλωσης ανά στρέμμα. Τα έργα ταμίευσης χειμερινών απορροών στη Θεσσαλία. Η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
Όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με μεταφορά υδατικών πόρων, αλλά με αυστηρά μέτρα διαχείρισης.
Στην εποχή μας υπάρχουν καλύτερες επιλογές και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν τέτοιου είδους διλλήματα στους κατοίκους της Θεσσαλίας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να υιοθετεί σύγχρονες και πραγματικά ωφέλιμες πρακτικές διαχείρισης του νερού, συνεχίζει με τις αναποτελεσματικές και αδιέξοδες λύσεις.
Είναι ένας πολιτικός που ενώ επιθυμεί να εμφανίζεται ως ‘καινοτόμος’ κι ‘εκσυγχρονιστής’, δεν είναι, τελικά, (τίποτα) παρά ένας οπαδός παλαιοκομματικών αντιλήψεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Καλώς το παλικάρι. Για το θέμα του πανεπιστημίου που ήσουν; Γιατί κρύφτηκες και δεν μας είπες την άποψή σου; Έτσι, για να μας καταθέσεις και την εμπειρία σου από την συμμετοχή σου στην διοικούσα του ιδρύματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.