Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Δωρεάν οι μάσκες για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα

Δωρεάν οι μάσκες για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για το κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ.Θεοδωρικάκος είπε «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πρόσθεσε πως θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο μέσα στις τάξεις
Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ξεκαθάρισε ότο «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους.

Ο Νίκος Σύψας, καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, μίλησε και για τις μάσκες στα νηπιαγωγεία, εισήγηση που έκαναν προς το υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και την οποία η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πως «αποδέχονται».

«Επειδή τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, είναι ζωτική λειτουργία για το κράτος, όπως η υγεία και η άμυνα, χρησιμοποιούμε όσα μέσα έχουμε, και ένα από αυτά είναι η μάσκα. Ο ΠΟΥ είπε με σαφήνεια ότι παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών μπορούν να φοράνε με ασφάλεια τη μάσκα. Τα παιδιά προσαρμόζονται, εξαρτάται και από τους δασκάλους και τους συγγενείς τους» ανέφερε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Μάσκες

    Πανηγυρίζουν οι υπερασπιστές της κυβέρνησης για τις δωρεαν μασκες οταν πριν απο λιγες ημερες μας πληροφορουσαν οτι το κοστος δεν ειναι μεγάλο και οτι υπόκεινται στην ατομικη ευθύνη….μετα το κράξιμο(και δεν θα είναι η πρώτη φορα)το παίρνουν πίσω και ξεσπαθωνουν για τα αυτονόητα…η παιδεία και η υγεία ειναι δωρεάν και το κράτος θα πρέπει να το διασφαλίζει για ολους τους πολιτες της…Επίσης η ατάκα “με εντολή πρωθυπουργου” δειχνει την ασυνεννοησία αφου ακυρώνει εναν-έναν τους υπουργού του(βεβαια φτιαχνουν το προφίλ του τα ΜΜΕ για να τον παρουσιάσουν ως ηγέτη)

  2. Αναρχοκαπιτάλας

    Φάπες απανωτές για το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα! Δωρεάν μάσκες και δωρεάν εμβόλιο για όλους τους Έλληνες και τα παιδιά τους! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ακόμα κυβερνούσε, δεν θα δίσταζε να το διανείμει δωρεάν αλλά με «ταξικά κριτήρια», επενδύοντας κι άλλο στο ταξικό μίσος και στον εθνικό διχασμό.

  3. κυρ - Παντελής

    @Μάσκες δωρεάν θα διανεμηθούν και στα ιδιωτικά σχολεία. Το ‘μαθες; χαχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.