Πέμπτη, Ιανουάριος 17, 2019

Θλιβερή εικόνα: κόντρα της ΥΠΕ με τον Μιχάλη που μιλά για «μικρόφθαλμους ανθρώπους»

H Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που αποφεύγει να τοποθετηθεί στα σοβαρα ζητήματα της δημόσιας Υγείας…  απάντησε στον απερχόμενο διοικητή που κατά την προσφιλή του τακτική δεν άφηνει τίποτα αναπάντητο (στο facebook). 

nosokomeio-2 (1) Χθες η τοπική κοινωνία πληροφορήθηκε πως έγινε δεκτή η παραίτηση του Δ.Μιχάλη από τη διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αιτωλοακαρνανίας ( Νοσοκομεία Aγρινίου και Μεσολογγίου) με τον ίδιο να δίνει την επιστολή παραίτησης στη δημοσιότητας αλλά και να βάλλει κατά της 6ης ΥΠΕ . «Λόγοι που έχουν να κάνουν με την αδυναμία ουσιαστικής και γόνιμης συνεργασίας με την Υ.ΠΕ και ανυπαρξία πραγματικής στήριξης της ΥΠΕ στο νοσοκομείο, είναι η βάση της από 21/11/2017 υποβολής της παραίτησής μου προς τον υπουργό η οποία έγινε τώρα δεκτή» ανέφερε.
Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που έχει σιωπήσει όλο το περασμένο διάστημα σε κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας Υγείας στο Νομό αυτή τη φορά επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση- απάντηση στο Δ.Μιχάλη.
«Είναι κατανοητή η πικρία του κ. Μιχάλη λόγω της διακοπής της θητείας του ως Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις εν θερμώ δηλώσεις ότι “φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμένα”. Η κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας και το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου έχουν γνώση των αληθινών γεγονότων και θα έχουν σύντομα αποτίμηση και ενημέρωση για τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας», ανέφερε η ΥΠΕ αποφεύγοντας δηλαδή να χρησιμοποιήσει τη λέξη παράιτηση και κάνοντας λόγο για «διακοπή θητείας».
Η ανακοίνωση της ΥΠΕ ωστόσο δεν έμενε ανταπάντηση από τον Δ.Μιχάλη. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα καυστική η ανταπάντηση του κάνοντας λόγο για «μικρόφθαλμους ανθρώπους». Αναφέρει ο Δ.Μιχάλης:
«Η ηγεσία της ΥΠΕ επιμένει να δίνει δείγματα της γραφής της
Μιλάει για «πικρία» και «διακοπής της θητείας». Η παραίτηση λοιπόν, έγινε διακοπή. Εμ’ βέβαια, είναι πιο ανώδυνο. Ως εκεί φτάνει η φαντασία !!
Και πικρία. Ναι, εδώ έχουν δίκαιο. Μόνο που δεν είναι πικρία για την αποχώρηση. Αυτή ήταν επιλογή. Αναπόφευκτη με τους συνεργάτες που έλαχαν, αλλά επιλογή.
Υπάρχει όμως πικρία, ναι. Πώς να μην πικραίνεσαι όταν στο τιμόνι μιάς τεράστιας περιφέρειας, κάθονται μικρόφθαλμοι άνθρωποι!!
Και για να ξεκαθαρίζουμε. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι αλάθητος και ότι «φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμένα», επί παντός επιστητού. Ωραία καραμέλα, αλλά ξεθωριασμένη.
Ανέφερα συγκεκριμένα δεδομένα και επ’ αυτού αν έχει να πεί κάτι η ΥΠΕ, ας πεί.
Οι αφορισμοί (προσφιλής τακτική αυτών που δεν έχουν να πούν τίποτε), είναι εύκολη διέξοδος, αλλά όχι μόνο δεν δικαιώνει, αλλά απεναντίας, εκθέτει.
Όσο για το τι ξέρει ο κόσμος στο νοσοκομείο και την κοινωνία, αν είχε την ευαισθησία να έρθει –κάτι που αρνούνταν, αν και του ζητούνταν- θα ήξερε.
Τώρα, το μόνο που ξέρει είναι αυτά που του μεταφέρουν καλοθελητάδες, που αποτελούσαν έτσι και αλλιώς την προσφιλή πηγή πληροφόρησής του.
Αυτά για να μην μπερδεύουμε το υπαρκτόν με το επιθυμητόν».
Όπως και να έχει όσα διαδραματίζονται σε κορυφαίο επίπεδο στη διαχείριση της δημόσιας Υγείας του Νομού αποτελεί την ομολογία αποτυχίας των εμπλεκομένων σε αυτή. Όσα αναφέρει ο απερχόμενος διοικητής για την κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σοβαρά, κάποια ωστόσο αποτελούν «κοινό μυστικό». Ας απαντήσει και σε αυτά ο διοικητής της ΥΠΕ…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.