Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Θολό τοπίο για τη ΜΕΘ: επιφυλάξεις στο Αγρίνιο, σιωπή από την ΥΠΕ

Θολό τοπίο για τη ΜΕΘ: επιφυλάξεις στο Αγρίνιο, σιωπή από την ΥΠΕ

Θα επαναλειτουργήσει χωρίς να γίνει γνωστό το πόρισμα; 

Aντίστροφη μέτρηση υποτίθεται πως μετρά για την επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου ωστόσο τα δεδομένα παραμένουν θολά και ο προβληματισμός επιτείνεται καθώς πληροφορίες φέρουν τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος να είναι προβληματισμένη…

Ειδικότερα, μετά από παλινωδίες η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσει την προσεχή Δευτέρα 13η Σεπτεμβρίου ενώ το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πληροφορίες του agrinionews.gr θέλουν σε αυτή τη συνεδρίαση να εκφράστηκαν διάχυτες επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι όλα έτοιμα για την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας.

Αυτές οι επιφυλάξεις φυσικά γνωστοποιήθηκαν στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και αποτελεί ερωτηματικό τι θα πράξει.  Η υγειονομική αρχή ωστόσο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενημέρωση  για το ζήτημα της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου όλο αυτό το διάστημα δείχνοντας έτσι απαξίωση προς την τοπική κοινωνία.

Η μόνη της ανακοίνωση έγινε υπό το βάρος των αντιδράσεων για το κλείσιμο της ΜΕΘ με την απάντηση της να θεωρείται το…ανέκδοτο του καλοκαιριού καθώς υποστήριξε πως έγινε για λόγους συντήρησης. Δυο μήνες μετά η ΜΕΘ παραμένει κλειστή.

Και το κυριότερο: δεν έχει γίνει γνωστό το πόρισμα για τις αιτίες της απόλυτης θνητότητας στη ΜΕΘ κατά τη λειτουργία της αποκλειστικά για ασθενείς covid. Και χωρίς πόρισμα το ερώτημα είναι ένα και σαφές: με ποια πυξίδα θα επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ;

Φωτό αρχείου 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Ντροπή και αίσχος 41 ψυχές ζητούν δικαίωση και αυτοί κοιτάζουν πως θα τα κουκουλώνουν όλα. Σκόρπισαν τους “υπεύθυνους” γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία, καθυστερούν το πορισμα και κρυβονται πισω απο την ταυτότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Οι νεκροί όμως και οι οικογένειες τους δεν ξεχνούν και η κοινωνία ξέρει…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.