Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Τι συμβαίνει στην καταχώρηση σταυρών και καθυστερεί η διαδικασία

Επειδή για πρώτη φορά υπάρχει αρκετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, που έχουν επιφορτιστεί με αυτή τη δουλειά, εξηγούν τους λόγους.

Όπως λένε παρατηρήθηκαν πολλά λάθη από Δικαστικούς αντιπροσώπους που προφανώς οφείλονται στην κούραση και τον φόρτο εργασίας, αφού είχαν να διαχειριστούν πολλούς συνδυασμούς, μερικοί από τους οποίους είχαν και παρόμοιο όνομα που τους μπέρδευε. Το πιο χαρακτηριστικό λάθος, που δόθηκε με παράδειγμα, αφορά σε ένα εκλογικό κέντρο των Οινιάδων και δυο Περιφερειακούς συνδυασμούς. Τους: Α και Β. Ο Α συνδυασμός στο συγκεκριμένο τμήμα είχε 27 ψηφοδέλτια. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος όμως έκανε λάθος και ενώ καταχώρησε τα 12 από αυτά κανονικά στον Α συνδυασμό, τα υπόλοιπα τα καταχώρησε στον Β συνδυασμό. Έτσι όταν οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου, πήγαν να καταχωρήσουν τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων στο σύστημα του συνδυασμού Α, και από τα 27 ψηφοδέλτια που ήταν τα πραγματικά, το σύστημα δεν τους δέχθηκε διότι είχε καταχωρημένα τα 12 μόνο ψηφοδέλτια και οι σταυροί προτίμησης ήταν περισσότεροι. Δηλαδή για τα 27 ψηφοδέλτια το ανώτατο όριο σταυρών είναι 108, για τα 12 ψηφοδέλτια όμως το ανώτατο όριο σταυρών είναι 48. Επομένως το σύστημα δεν μπορούσε να το αποθηκεύσει και έτσι οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να βρουν ξανά τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια και να κάνουν σωστά την καταχώρηση, αφού πρώτα τα καταμέτρησαν από την αρχή.

Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και δεν αποθηκεύει κανένα λανθασμένο αποτέλεσμα, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να κάνουν επανέλεγχο και να βρουν τα σωστά στοιχεία. Άρα δεν μπορεί να γίνει καμία παραποίηση από το Πρωτοδικείο, όπως διαβεβαιώνουν οι υπάλληλοι που παραθέτουν το συγκεκριμένο παράδειγμα για την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης και αμφιβολίας. Επομένως αν δεν αποκατασταθούν όλα τα λάθη που κατά τους ίδιους είναι πολλά, δεν μπορούν να καταχωρηθούν και να ανακοινωθούν τα ακριβή αποτελέσματα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Σπυρος

    Κλασική δημοσιοι υπάλληλοι. ..ποτε δεν φταίνε αυτοί. ..Σε άλλες νομαρχίες λαθοι δεν εγιναν?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.