Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019

Την Αιτωλοακαρνανία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλει ο δήμος Μεσολογγίου- Είναι ικανοποιημένος με τη σημερινή κατάσταση…

karapanos

Η Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έκρινε σκόπιμο να πάρει επισήμως θέση γύρω από τη συζήτηση που άνοιξε ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας που πρότεινε τη διάλυση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ενσωμάτωση της Αιτωλοακαρνανίας στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Δήμος Μεσολογγίου λοιπόν, προφανώς ικανοποιημένος από τη σημερινή κατάσταση , υπογραμμίζει πως ««η ενότητα Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί ως ισότιμο και δημιουργικό μέλλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μακριά από άστοχες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, πάντα με διάθεση επικοινωνίας και διαλόγου. Αυτή η μεταστροφή των παλαιών αντιλήψεων είναι πλέον εμφανής. Μπορεί η διοικητική διαίρεσή της να «ξενίζει» καθ’ όλα σεβαστούς εκπροσώπους του Δημόσιου βίου, ωστόσο η άκαιρη «μετακίνησή» της δεν πρόκειται ν’ αποφέρει τίποτε το ουσιαστικό σε ότι αφορά την κατανομή πόρων και κονδυλίων». Με νόημα μάλιστα υποστηρίζει πως για η βελτίωση της κατάστασης οφείλεται στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης. «Οι καιροί άλλαξαν και αυτό επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό από όλους, ειδικά δε από πολιτικούς εκπροσώπους», αναφέρει υπονοώντας πως έχει τεθεί στις καλένδες η διεκδίκηση της Αιτωλοακαρνανίας για απόσχιση της από την αχαιοκεντρική περιφέρεια. Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και σκοπό

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Αιτωλοακαρνανία ως ενότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί με δυναμικό και απόλυτα τεχνοκρατικό τρόπο την βελτίωση – πάνω απ όλα – των συνθηκών διαβίωσης των ίδιων των πολιτών της. Η διεκδίκηση αυτή, δεν στηρίζεται πλέον σε «φίλιες» πολιτικές προσεγγίσεις, αλλά κυρίως στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αξιοποιούν επιτυχώς την εμπειρία ετών, προκειμένου να διασφαλισθούν όσο το δυνατό περισσότεροι οικονομικοί πόροι προς αυτή την κατεύθυνση.
Και αυτή η επιτυχία κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Είτε σε θεσμικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο έργων και παρεμβάσεων.
Η ενότητα Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί ως ισότιμο και δημιουργικό μέλλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μακριά από άστοχες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, πάντα με διάθεση επικοινωνίας και διαλόγου. Αυτή η μεταστροφή των παλαιών αντιλήψεων είναι πλέον εμφανής. Μπορεί η διοικητική διαίρεσή της να «ξενίζει» καθ’ όλα σεβαστούς εκπροσώπους του Δημόσιου βίου, ωστόσο η άκαιρη «μετακίνησή» της δεν πρόκειται ν’ αποφέρει τίποτε το ουσιαστικό σε ότι αφορά την κατανομή πόρων και κονδυλίων.
Κάθε θετικό αποτέλεσμα δεν χαρίζεται από κανέναν. Κατακτιέται με δυναμισμό, θέληση και συντονισμό δράσεων. Οι καιροί άλλαξαν και αυτό επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό από όλους, ειδικά δε από πολιτικούς εκπροσώπους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. PANE-6

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ . Η ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑ. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΝ 100.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ .

 2. Σπύρος

  Αυτός φοβάται το Αγρίνιο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση….

 3. Past

  Με το πρόγραμμα Καλλικράτηςδεν υπάρχει καμία πρωτεύουσα, υπάρχει μόνο η έδρα της περιφέρειας και τίποτε άλλο……..

 4. PANE-6

  AGRINIKVICE@ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΤΑΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Η ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΙ; ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ 100.000 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ. ΤΙ ΟΧΙ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.