Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

To Mεσολόγγι πλημμύρισε ξανά και ο δήμαρχος λέει πως «ο κόμπος έφθασε στο χτένι»

To Mεσολόγγι πλημμύρισε ξανά και ο δήμαρχος λέει πως «ο κόμπος έφθασε στο χτένι»

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας», αναφέρει η δημοτική αρχή Μεσολογγίου για τις σημερινές πλημμύρες από την κακοκαιρία. 

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει το νέο πέρασμα της κακοκαιρίας από το δήμο Ι.Π Μεσολογγίου. Μάλιστα το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Αιτωλικού και ήταν ίσο με 69 χιλιοστά.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Μεσολογγίου αναφέρει πως τα αντλιοστάσια δουλεύουν  κανονικά, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι  να πλημμυρίσουν.

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη  ενημερώνει τους Δημότες ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου  αύριο, Σάββατο 4/12/2021, συγκαλείται έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων (Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία κ.τ.λ).

Σε δήλωσή του ο κ.Λύρος ανέφερε σχετικά: «Απευθύνω έκκληση σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Ο δήμος μας επανειλημμένως αντιμετωπίζει πλημμύρες, είτε εντός των πόλεων (Μεσολόγγι, Αιτωλικό) είτε στις αγροτικές περιοχές των Οινιαδών.

Με συνεχή και εμπεριστατωμένα υπομνήματα έχω  περιγράφει την κατάσταση σε κάθε αρμόδιο φορέα και την  ανάγκη επείγουσας προώθησης των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού και κυρίως διάθεσης μηχανημάτων και πιστώσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.

Η αποκατάσταση όλων αυτών των συσσωρευμένων ζημιών (βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα δύο τελευταία χρόνια) είναι δύσκολη από το δήμο μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Η δημοτική μας αρχή έχει αιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και προμήθεια μηχανημάτων για την διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.

Όλα τα παραπάνω έχουν εκτεθεί και προφορικά επανειλημμένα σε κυβερνητικά στελέχη. Πλέον απαιτούμε απτές πράξεις και ενίσχυση του ιστορικού Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα να βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται!

 Ήρθε η ώρα η Πολιτεία, αν και καθυστερημένα, να μεριμνήσει για τις υποδομές του Δήμου μας» κατέληξε.

Σε επιφυλακή επίσης βρίσκεται ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να  μεταβούν στο ξενοδοχείο Liberty (τηλ.2631028050) για να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.