Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Βούλιαξε το Μεσολόγγι – Στις λάσπες δρόμοι, σπίτια και καταστήματα -απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων (βίντεο)

Βούλιαξε το Μεσολόγγι – Στις λάσπες δρόμοι, σπίτια και καταστήματα -απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων (βίντεο)

Δύσκολη η κατάσταση στο Μεσολόγγι μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το Μεσολόγγι, με τη δυνατή βροχόπτωση να προκαλεί πολλά προβλήματα και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων και σε απεγκλωβισμούς κατοίκων από πλημμυρισμένες κατοικίες.

Στο μεταξύ με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απηύθυνε έκκληση σε όλους, «να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα» ενώ με πρωτοβουλία του συγκαλείται σήμερα  έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Μεσολόγγι: Πλημμύρα “οργής και αγανάκτησης” και πάλι

Μνήμες της καταστροφικής πλημμύρας του Οκτωβρίου του 2016 ξύπνησαν και πάλι σήμερα στο Μεσολόγγι.

Η έντονη απογευματινή βροχόπτωση προκάλεσε και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη στα ίδια σημεία που είχαν πληγεί τότε, αλλά και σε σημεία που ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα, όπως πχ. στην Πλατεία Κένεντυ, σύμφωνα με το messolonghinews.

Δεκάδες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει με τους ιδιοκτήτες ή τους ενοίκους τους να είναι σε απόγνωση καθώς έχουν προκληθεί πολλές και σημαντικές ζημιές σε οικοσκευές, λέβητες και εμπορεύματα. Ζημιές επίσης έχουν προκληθεί και σε ΙΧ.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ή όσων χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και ήδη έχουν γίνει δυο διακομιδές στο νοσοκομείο.

Το πρώτο φως της ημέρας θα αναδείξει το συνολικό μέγεθος των ζημιών, ενώ το βέβαιο είναι ότι υπάρχει έκδηλη οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης για την κατάσταση που έζησαν για ακόμη μια φορά…

Και εάν το 2016 η αιτία είχε αποδοθεί στο ότι υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων ομβρίων σήμερα που μπορεί, να αποδοθεί; Όταν με επίσημη ανακοίνωση ο δήμος Μεσολογγίου υποστηρίζει ότι λειτουργούσαν κανονικά…

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μεσολόγγι αρκετή ώρα αφότου είχε σταματήσει η βροχόπτωση του, έτσι όπως την περιγράφει ο φαρμακοποιός Πέτρος Πετρόπουλος:

Φωτογραφίες: onairnews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.