Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξηρομέρου για τον Δεκαπενταύγουστο

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξηρομέρου για τον Δεκαπενταύγουστο

“Φέτος όλοι ζούμε ένα διαφορετικό Καλοκαίρι. Γιορτάζουμε την Παναγία μας εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Δεν ξεχνάμε την πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, φορώντας τη μάσκα, και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής αποφεύγοντας το συνωστισμό και το συγχρωτισμό”.

Τα ανωτέρω αναφέρονται στο μήνυμα του Δημάρχου Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη για τον Δεκαπενταύγουστο. Το μήνυμά του αναλυτικά:

«Ἄσμασι πιστοί, ὀρθοδόξοις τε καὶ εὐπροσδέκτοις, πάντες ἀνυμνήσωμεν σήμερον, τὴν Μητέρα τοῦ Θεοῦ δουλοπρεπῶς».

Λόγια από τα εγκώμια που ψάλλονται στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, της μητέρας του Χριστού, στο πρόσωπο της οποίας αποτυπώνεται η καθολική λατρεία των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου συγκινεί όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους όσο και το Πάσχα, και σε πολλά μέρη έχουμε πασχαλινές τελετουργίες με τους ανάλογους συμβολισμούς, όπως παράδειγμα ο Επιτάφιος της Παναγίας. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται και «Πάσχα του καλοκαιριού».

Σταθερό σημείο αναφοράς για την ελληνορθόδοξη παράδοση το πρόσωπο της Παναγίας, συνδεδεμένο με ιστορικές στιγμές της Πατρίδας μας, αλλά κυρίως εκεί ο λαός μας ακουμπά την αγωνία του, το πρόβλημα του, τον πόνο του, την ελπίδα και τις προσευχές του.

Φέτος όλοι ζούμε ένα διαφορετικό Καλοκαίρι. Γιορτάζουμε την Παναγία μας εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Δεν ξεχνάμε την πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, φορώντας τη μάσκα, και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής αποφεύγοντας το συνωστισμό και το συγχρωτισμό.

Η Υπεραγία Θεοτόκος ας γεμίσει την ψυχή μας με Δύναμη, Θέληση, Κουράγιο και Ελπίδα, ώστε όλοι μαζί αγαπημένοι και με αισθήματα αλληλεγγύης, να θεμελιώσουμε την συνοχή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ώστε να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο, να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.

Οι ολόψυχες ευχές μου σε όσες και όσους γιορτάζουν, και σε όλον τον κόσμο Χρόνια Πολλά με υγεία!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.