Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Ελλάδας

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Ελλάδας

H Mαρία Σαλμά παραμένει αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας όπως και οι Λάμπρος Δημητρογιάνης και Θανάσης Μαυρομμάτης στο σχήμα των αντιπεριφερειαρχων . 

Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο «ανασχηματισμός» του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη ελάχιστε αλλαγές επέφερε καθώς διατηρούνται στις θέσεις τους οι τρεις χωρικοί  αντιπεριφερειάρχες καιαπό το απερχόμενο σχήμα αποχωρεί μόνο ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος ενώ εισέρχεται ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος. 

Στην εννιάδα των αντιπεριφερειαρχών παραμένουν οι τρεις Αιτωλοακαρνάνες. Η Μαρία Σαλμά χωρική, ο Θανάσης Μαυρομμάτης Υποδομών και Έργων ενώ ο Λαμπρος Δημητρογιάννης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (από Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας).

Θέσεις εντεταλμένων συμβούλων-βοηθών περιφερειαρχη διατηρούν οι υπόλοιποι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διαρθρώνεται ως εξής:

ΧΩΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ:

 • Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: Μαρία Σαλμά
 • Π.Ε. Αχαΐας: Χαράλαμπος Μπονάνος
 • Π.Ε. Ηλείας: Βασίλειος Γιαννόπουλος

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ:

 • Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Λάμπρος Δημητρογιάννης
 • Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
 • Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας: Φωκίωνας Ζαΐμης
 • Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου: Ανδρέας Φίλιας
 • Υποδομών και Έργων: Αθανάσιος Μαυρομμάτης
 • Αγροτικής Ανάπτυξης: Θεόδωρος Βασιλόπουλος
 • Πολιτισμού και Τουρισμού: Νικόλαος Κοροβέσης
 • Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού: Δημήτριος Νικολακόπουλος

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΒΟΗΘΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ:

Επίσης, ως Εντεταλμένοι Σύμβουλοι / Βοηθοί Περιφερειάρχη, αναλαμβάνουν οι εξής:

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: Με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, συντονισμού  των παραγωγικών τάξεων για θέματα συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών της Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα Εγγείων Βελτιώσεων εντός των ορίων της Π.Ε. Αχαΐας

Μιχαήλ Γούδας:  Με αρμοδιότητες σε θέματα  συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την  Π.Ε.  Αιτωλοακαρνανίας.

Χρήστος Μπιλίρης: Με αρμοδιότητες σε θέματα  συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής στις ομάδες παραγωγών για την Π.Ε. Ηλείας.

Αγγελική Χαλιμούδρα: Με αρμοδιότητες συντονισμού του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, με στόχο την κάλυψη έκτακτων ή/και επειγουσών αναγκών αυτών, προς διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη: Με αρμοδιότητες  σε  θέματα κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα ισότητας, άρσης κοινωνικών ανισοτήτων και φυλετικών διακρίσεων. Στις αρμοδιότητές της υπάγεται η συνεργασία με την  Περιφερειακή  Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και η  αποδοχή παροχής κοινωνικής εργασίας σε υπηρεσίες της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τους κατάδικους σε περίπτωση μετατροπής της ποινής τους από το δικαστήριο.

Γεώργιος Κοντογιάννης: Με αρμοδιότητες σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων της Π.Ε. Αιτ/νίας και της Π.Ε. Ηλείας, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων ανάπτυξης των Εγγείων Βελτιώσεων και των φορέων τους σε περιφερειακό επίπεδο.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ»

Με αφορμή την ανακοίνωση του διοικητικού σχήματος, ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε:  «Σε δύο περίπου χρόνια έγιναν πολλά. Αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Γι’ αυτό, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, που σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι πριν δύο χρόνια, αλλά και με μεγαλύτερη αισιοδοξία λόγω του έργου που έχει ήδη παραχθεί, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και πείσμα και για τη Δυτική Ελλάδα που αγαπάμε, ονειρευόμαστε και αξίζουμε.  Και συνεχίζουμε με στελέχη που ήδη έχουν αποδείξει τις ικανότητες και τη διάθεσή τους, αλλά και με εναλλαγές ρόλων που μπορούν να διαμορφώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο ήδη παραχθέν έργο.  Η υπόσχεσή που από την πρώτη στιγμή δώσαμε στους πολίτες του τόπου μας, παραμένει ισχυρή: Σκληρή δουλειά μέρα – νύχτα για μία Δυτική Ελλάδα που δεν θα μετράει πλέον απώλειες και χαμένες ευκαιρίες, παρά μόνο επιτυχίες!»

 

Η Μαρία Σαλμά
Ο Χαράλαμπος Μπονάνος
Βασίλειος Γιαννόπουλος
O Λάμπρος Δημητρογιάννης
Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Ο Φωκίων Ζαΐμης
Ο Ανδρέας Φίλιας
Ο Θανάσης Μαυρομμάτης
Ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος
Ο Νίκος Κοροβέσης
Δημήτριος Νικολακόπουλος

 

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος
Ο Μιχάλης Γούδας
Ο Χρήστος Μπιλίρης
Η Αγγελική Χαλιμούρδα
Η Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη
Ο Γεώργιος Κοντογιάννης

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.