Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Το νερό… νεράκι λένε κάθε απόγευμα στο Δοκίμι

Το νερό… νεράκι λένε κάθε απόγευμα στο Δοκίμι

Εντονότατα είναι τα παράπονα των κατοίκων του Δοκιμίου για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, όπου η θερμοκρασία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με την υδροδότηση της περιοχής.

Το φαινόμενο δεν είναι κάτι νέο, ίσα ίσα πρόκειται για ένα πρόβλημα που σχεδόν κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζει η περιοχή. Βασικότερη αιτία είναι η υπερκατανάλωση του νερού, συμφωνούν τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δοκιμίου, Δημήτρης Στεφανάτος, όσο και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος.

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν, εντελώς ασυνείδητα, να ποτίσουν κήπους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις με νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑ, με αποτέλεσμα προς τις απογευματινές κυρίως ώρες να μην υπάρχει νερό ούτε για δείγμα στις βρύσες των σπιτιών. Το ζήτημα που δημιουργείται είναι φυσικά πολύ σοβαρό, καθώς με τέτοιες συνθήκες πολλά σπίτια του χωριού δεν έχουν νερό ούτε για ένα μπάνιο!

Μεγάλο ζήτημα ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ παρατηρείται και σε άλλα χωριά και οικισμούς πέριξ του Αγρινίου, ακόμη και σε σημεία πολύ κοντά στον κεντρικό αγωγό, με την αιτία να εντοπίζεται σε παράνομες υδροδοτήσεις εκτάσεων. Μάλιστα, απευθύνεται ισχυρή έκκληση αν κάποιος αντιληφθεί περίπτωση παρανομίας να απευθυνθεί άμεσα στις αρχές.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.