Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Το παρασκήνιο πίσω απο το ξήλωμα του Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Το παρασκήνιο πίσω απο το ξήλωμα του Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Έστειλε μηνύματα, τελεσίγραφα και ήξερε πριν μπει τα πάντα…
Ήδη με το που άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπιασε δουλειά. Πήγε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, καθώς βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη περίοδο για τις δασικές πυρκαγιές, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το πού βρίσκεται ο σχεδιασμός. Νωρίτερα, είχε ζητήσει να γίνει σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ. και είχε ήδη προαποφασίσει να ξηλώσει την ηγεσία της.

Δεν έδωσαν το «παρών» εκτός από τον αρχηγό και τον υπαρχηγό και οι αντιστράτηγοι, Βορείου, Νοτίου Ελλάδας, προστασίας συνόρων καθώς κι ο επιτελάρχης. Είχε ήδη ζητηθεί η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κι ο ίδιος δέχθηκε να φύγει. Λειτουργικά και μόνο θα πρέπει να υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση για να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και να βγάλει νέο αρχηγό.

Ο νέος υπουργός κατά την σύσκεψη μίλησε για την στελέχωση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, ενώ ζήτησε από σήμερα κιόλας οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής να βρίσκονται στον δρόμο.

Στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι φυλακές
Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αναζητηθεί αρχηγός από τους χαμηλότερους βαθμούς. Ο κ. Φώτης Νασιάκος (σ.σ.: ήταν αρχηγός όταν εξαρθρώθηκε η 17Ν) όταν είχε αναλάβει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αντιστράτηγος (σ.σ.: από τους πιο χαμηλούς βαθμούς).

Αν κάποιος ξέρει πάντως καλά την ανθρωπογεωγραφία του αρχηγείου στην Κατεχάκη είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει περάσει τέσσερις φορές από το πόστο. Έχει κρατήσει πολλές επαφές, έχει απόλυτη γνώση των πάντων (εγκληματικότητα, τρομοκρατία) και ξέρει τους περισσότερους με το μικρό τους όνομα…

Ξεκίνησε την ομιλία του με το «δεν θέλω να ξανά ακούσω ότι σβήσατε κλήσεις. Το θέμα με τα τροχαία θα σταματήσει εδώ!».

Πάντως, ο Χρυσοχοΐδης επί της υπουργίας του, έχει και ρεκόρ του χαμηλότερου ποσοστού τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και των λιγότερων πυρκαγιών.

www.ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.