Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Το “Ενωμένο Εμπόριο” καταγγέλλει μεθοδεύσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για το θερινό πενθήμερο

Το “Ενωμένο Εμπόριο” καταγγέλλει μεθοδεύσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για το θερινό πενθήμερο

Aντιδράσεις σε μερίδα εμπόρων του Αγρινίου έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αναφορικά με το θερινό πενθήμερο.

Ο συνδυασμός «Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική» κάνει λόγο για βιασύνη και μεθοδεύσεις με σκοπό τον επηρεασμό των επαγγελματιών προς συγκεκριμένη πρόταση.

Η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Από την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου επισκέφθηκαν συναδέλφους στην αγορά για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους ως προς την εφαρμογή του πενθημέρου το φετινό καλοκαίρι.

Και αυτό γίνεται πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την επαναλειτουργία του συνόλου των καταστημάτων στη πόλη μας μετά από την απόφαση της πολιτείας για υποχρεωτικά κλειστά λόγω της υγειονομικής κρίσης .

Δημιουργήθηκε εύλογα η απορία γιατί οι συνάδελφοι του ΔΣ του συλλόγου δείχνουν τόση βιασύνη για λήψη απόφασης ;

Όμως το ΔΣ επιβεβαιώνει αυτήν την πρόθεση του και χθες ξεκίνησε η διαδικασία  στην αγορά για να ψηφίσουν οι συνάδελφοι .

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι επιλογές που δινόταν στους συναδέλφους ήταν η πρώτη να είναι κλειστά η δεύτερη ανοιχτά για τα Σαββατα Ιούλιο και Αύγουστο και η τρίτη επιλογή να γράψει ο καθένας ποιό χρονικό διάστημα επιθυμεί και όχι ο Σύλλογος να προτείνει μια άλλη εναλλακτική ημερομηνία διευκολύνοντας τους συναδέλφους να επιλέξουν ,αν βεβαίως το θελήσουν.

Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην διαδικασία της καταγραφής της άποψης των συνάδελφων που είχε αναλάβει να κάνει η γραμματέας (υπάλληλος του Συλλόγου) όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί ,υπήρχε παρουσία του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέα του Συλλόγου που ξεκάθαρα αποσκοπούσε στο να επηρεασθούν οι συνάδελφοι προς συγκεκριμένη πρόταση.

Η κίνηση αυτή της συμμετοχής στη διαδικασία τόσο του Προέδρου όσο και της Γεν Γραμματέα είναι πρωτοφανής στα χρονικά του Συλλόγου ,δείχνουν ότι επιδιώκουν και μεθοδεύουν την επικράτηση συγκεκριμένης άποψης για το θέμα αυτό και ουσιαστικά δεν δίνουν την δυνατότητα οι συνάδελφοι να αποφασίσουν χωρίς να επηρεάζονται, γεγονός που έχει ήδη σχολιασθεί με πολύ αρνητικό τρόπο στην αγορά από τους συναδέλφους. Η πράξη αυτή δείχνει ότι ξεπέρασαν τα όρια! Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές;

Ο συνδυασμός μας ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ θεωρεί ότι κατά αρχήν δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει οποιασδήποτε συζήτηση τώρα ,αλλά να περιμένουμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα της αγοράς .

Μετά και τις εξελίξεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση στην αγορά απο ότι τα προηγούμενα χρόνια κάτι που όλοι το αντιλαμβανόμαστε ,το κατανοούμε και το ζούμε.

Το ΔΣ θα έπρεπε να διερευνήσει τρόπο η τρόπους για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να διατυπώσουν την άποψη τους ,αφού λάβουν υπ όψιν όλα τα δεδομένα στην αγορά όπως αυτά έχουν πλέον διαμορφωθεί, με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις πλευρές , αλλά και στη δυνατότητα και επιθυμία να βρεθεί και να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση που δεν θα ακυρώνει ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Αυτές τις οδηγίες πήρανε από κάποιους εργοδότες οι συγκεκριμένοι που βγήκανε στα καταστήματα και αυτό κάνουνε. Άλλωστε οι περισσότεροι που είναι στον εμπορικό σύλλογο είναι εργοδότες. Σαφώς και δεν είναι σωστό αυτό που κάνανε .Ας αποφασίσουν όλοι ελεύθερα και χωρίς πιέσεις.
  Δεν τους νοιάζει που καλά -καλά δεν έχει ανοίξει η αγορά ,για να δουν πως θα κινηθούν τα πράγματα τους νοιάζει το τι θα κάνουν τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου.Αν έχουν δουλειά να ανοίξουν. Αν δεν έχουν όμως; Αφού δεν θεωρούμαστε τουριστική περιοχή. Εδώ καλά -καλά δεν θα ανοίξουν ούτε όλα τα ξενοδοχεία.
  Δεν κοιτάνε που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες περικοπή ωραρίου στους εργαζομένους και μειώνονται οι μισθοί,δεν κοιτάνε που οι εργοδότες δίνουνε ρεπό τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος που τα καταστήματα είναι κλειστά .Αλλά είπαμε .Οι περισσότεροι είναι εργοδότες και εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Αλήθεια ο Εμπορικός Σύλλογος γιατί υπάρχει; Για να τηρούνται τα ωράρια; Αφού οι εργοδότες ότι θέλουν κάνουν. Πέρυσι κάποιοι εργοδότες τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου που ήταν κλειστή η αγορά αυτοί άνοιγαν τα μαγαζιά τους. Ποια ήταν η αντίδραση του Εμπορικού συλλόγου; Καμία. Τι προσφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.
  Τώρα να δείτε τι έχει να γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εργοδότες της πόλης σχεδιάζουν την εξαήμερη εργασία χωρίς ρεπό και μειωμένο ωράριο για να καλύψουν το ρεπό.Δηλ. το πρωί αντί 8,30 θα πηγαίνει ο εργαζόμενος στις 10. Συζητιέται επίσης και μείωση μισθών. Η οποία μείωση σε πολλόυς έχει γίνει και πέρυσι. Εδώ να δω τι θέση θα πάρει ο Εμπορικός σύλλογος. Οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι χωρίς δικαιώματα πλέον στο κάθε εργοδότη που εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση. Και αν ο εργαζόμενος δεν συμφωνήσει ; Πάει σπίτι του.Αλλά είπαμε .Εργοδότες είναι όλοι αυτοί στον Εμπορικό σύλλογο.

 3. TheGoodTheBAdTheMerchantt

  Πολύ περίεργα αυτά που καταγγέλονται, ειδικά οταν η πρόταση του συμβουλίου ηταν τα καταστήματα κλειστά Ιούλιο – Αύγουστο. Τουλάχιστον αυτό ακούστηκε!

  Κάποιος υπεύθυνα να μας απαντήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.