Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

To βίντεο με τις 15 Αγρινιώτισσες που έστειλαν μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών-Παρατείνεται η έκθεση

To βίντεο με τις 15 Αγρινιώτισσες που έστειλαν μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών-Παρατείνεται η έκθεση


Το έντονο ενδιαφέρον και η μεγάλη επισκεψιμότητα που γνωρίζει η Έκθεση Φωτογραφίας Γυναικείων Πορτρέτων με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα – Ρωμαλέες Ψυχές» έδωσε το έναυσμα για την παράταση διάρκειά της μέχρι και την Πέμπτη 29/11/2018.
Ώρες προσέλευσης κοινού είναι 11:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:00.
Πρόκειται για την έκθεση που περιλαμβάνει πορτέτρα 15 γυναικών του Αγρινίου οι οποίες συμμετείχαν στην συμβολική αυτή φωτογράφιση που οργάνωσε ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, στo πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η έκθεση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, την Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018, στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Αγρινίου, Παπαναστασίου Γεώργιος, εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας, καθώς και πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από τα πορτρέτα και τα μηνύματα των γυναικών της πόλης μας, που φωτογραφήθηκαν γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα του ξενώνα ήταν μεγάλη και μέσω της παρουσίας τους εκεί συνέβαλαν στον αγώνα ενάντια στην βία κατά των γυναικών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της έμφυλης βίας και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.
«Ευχαριστούμε θερμά αυτές τις 15 γυναίκες που ξεπερνώντας τους προσωπικούς τους ενδοιασμούς και τα κοινωνικά στερεότυπα, με τεράστια δύναμης ψυχής, αλλά και διάθεση κοινωνικής προσφοράς, δέχτηκαν να «κακοποιηθούν» συμβολικά μπροστά στον φωτογραφικό φακό, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στη βία. Η καθεμιά ξεχωριστά, αλλά και όλες μαζί, με την ενεργή συμμετοχή τους, συνέβαλαν στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας και στην εκστρατεία ενάντια στην γυναικεία κακοποίηση», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Κώστας Καλαντζής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.