Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

geniko-nosokomeio-mesologgioyΣε αφόρητες συνθήκες θερμοκρασιών νοσηλεύθηκαν ασθενείς, ακόμα και βαριά περιστατικά, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς η κεντρική μονάδα κλιματισμού δεν λειτουργούσε.

Το υγειονομικό προσωπικό δίνει μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες, καθώς στην υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε υλικά, ήρθε να προστεθεί η βλάβη της κεντρικής μονάδας κλιματισμού εν μέσω θέρους. Ελάχιστοι χώροι κλιματίζονται, οι άκρως απαραίτητοι, όπως τα χειρουργεία, τα εργαστήρια και ορισμένοι θάλαμοι.AdTech Ad

Την ίδια ώρα, ασθενείς και οι συνοδοί τους αναγκάζονται να φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους, για να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες.
Την τραγική αυτή κατάσταση κατήγγειλε συνοδός ασθενούς στο Newsbomb.gr: «Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, εδώ και δύο εβδομάδες με 39 βαθμούς Κελσίου, δεν λειτουργεί ο κλιματισμός με αποτέλεσμα ασθενείς με βαρύτατα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια να φέρνουν μέσω των συνοδών τους ανεμιστήρες από το σπίτι. Ήδη υπάρχουν θύματα. Η μητέρα μου είναι ετοιμοθάνατη σε αυτό το νοσοκομείο με εγκεφαλικό και βιώνουμε μια εξοργιστικά τραγική κατάσταση».
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει «κηρύξει» σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Νοσηλευτική Μονάδα. Η σχετική ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου αναφέρει:
«Η Νοσηλευτική μας Μονάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βλάβης της Κεντρικής κλιματιστικής μονάδας. Μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης κλιματίζονται άκρως απαραίτητοι χώροι όπως χειρουργεία, επιλεγμένοι θάλαμοι ασθενών και εργαστήρια.
Το προσωπικό θα μεριμνά για την αυστηρή τήρηση των προεπιλεγμένων χώρων. Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών-συνοδών και πολιτών που προσέρχονται στη Νοσηλευτική Μονάδα μας για παροχή υπηρεσιών Υγείας.
Παρακαλούμε βοηθήστε όλοι με το να μην ανοίγετε τα παράθυρα χωρίς συνεννόηση με το προσωπικό του εκάστοτε Τμήματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για την επιδιόρθωση της βλάβης ανέρχεται περίπου σε 40 με 50 χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία δεν έχει, για να διαθέσει το νοσοκομείο από τον προϋπολογισμό του. Ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό απευθύνουν έκκληση στο υπουργείο Υγείας, να μεριμνήσει ώστε να διορθωθεί άμεσα η βλάβη.
nosokomeio-mesologgiou6

anakoinosi dioikitis1

www.newsbomb.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Δεν υπάρχουν λεφτά. Πάρτε βεντάλια. Κάτι τελευταία 40 χιλιάρικα τα δώσαμε να βαψουν το ΑΠΘ. Ήθελαν να παίξουν τα παιδιά και έκαναν κάποιες μικρές ζημιές. Τι είναι τα λεφτά μπροστά στο χαμόγελο των παιδιών;

 2. pol

  Ο Νέος Διοικητής να ψάξει τα παραστατικά συντήρησης των κλιματιστικών ποιος είχε αναλάβει την συντήρηση τους και το σέρβις τα τελευταία 5-6 χρόνια ,τι είχε κοστολογηθεί και τι είχε φτιαχτεί και από εκεί θα βγάλει συμπέρασμα το τι συμβαίνει με τον κλιματισμό του ιδρύματος.
  Αν έχουν συντηρηθεί σωστά για την λειτουργία τους και αν βλέπει διαφορές στις δαπάνες που είχαν κοστολογηθεί.

 3. Κοκκινάκης Δ.Α.

  Καλή η λαϊκίστικη δημοσιογραφία που γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού και αναγνωσιμότητας, αλλά καλό θα ήταν πριν δημοσιεύσετε κάτι να διασταυρώνετε και καμία πηγή, ώστε να παρουσιάζετε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, να «μην εκθέτετε» και να «μην εκτίθεσθε».
  Αναφέρομαι στο άρθρο που αναρτήθηκε την Παρασκευή 5/8/2016 στο Newsbomb (http://www.newsbomb.gr/…/tragiki-katastasi-sto-nosokomeio-m…) και αναπαράχθηκε αυτολεξεί (ούτε ένα κόμμα δεν αλλάξατε!!!) από τρία site του νομού Αιτωλοακαρνανίας (Agrinionews, Agrinionet, AgrinioCulture), με τίτλο «Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Σε έκτακτη ανάγκη η Νοσηλευτική Μονάδα», που αναφέρεται στη βλάβη της κεντρικής μονάδας κλιματισμού στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου και σε πολλά σημεία βρίθει ανακριβειών.
  Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η βλάβη παρουσιάστηκε με πλήρη έκπτωση λειτουργίας της κεντρικής μονάδας κλιματισμού των κλινικών / χειρουργείων αργά το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουλίου (προ 2 εβδομάδων). Τη Δευτέρα 25/07 είχε γίνει ήδη τεχνική έκθεση και ξεκίνησε άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες η προμήθεια δεκάδων ανεμιστήρων από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Παράλληλα δόθηκε εντολή από τον διοικητή των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας να διακοπεί ο κλιματισμός στις διοικητικές υπηρεσίες που τροφοδοτούνταν από άλλη μονάδα και να εκτραπεί προς τις κλινικές και τα χειρουργεία, κάτι που έγινε επίσης με επείγουσες διαδικασίες ανάθεσης. Η εκτροπή του κλιματισμού επετεύχθη την αμέσως επόμενη ημέρα Τρίτη 26/07. Έκτοτε οι χώροι που υπάρχουν ασθενείς (χειρουργείο & επιλεγμένοι θάλαμοι στους οποίους μεταφέρθηκαν οι ασθενείς) κλιματίζονται συστηματικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου κλιματίζονται και οι χώροι της διοικητικής υπηρεσίας, τις ώρες που δεν λειτουργούν τα χειρουργεία.
  Παράλληλα, από την πρώτη μέρα της βλάβης έγινε επείγουσα έρευνα αγοράς για να βρεθεί ποιος θα επισκευάσει τα κομπρεσέρ της κεντρικής μονάδας κλιματισμού και ήδη από την Τρίτη 26/07 τα κομπρεσέρ έχουν παραδοθεί για επισκευή για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του συστήματος.
  Επιπλέον, ουδέποτε υπήρξε θέμα χρηματοδότησης από τη διοίκηση (όπως λανθασμένα αναφέρεται στο άρθρο του Newsbomb), ενώ ο ίδιος ο διοικητής από την πρώτη ώρα ήταν παρών και έδωσε εντολές για τις άμεσες –και σχεδόν στα όρια της νομιμότητας– ενέργειες προκειμένου να υπάρξει άμεση προσαρμογή στις έκτακτες συνθήκες και να αποφευχθεί πρακτικά το κλείσιμο του νοσοκομείου του Μεσολογγίου και η μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
  ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 4. Akis Roditis

  Κύριε “ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ Δ.Α.” να εισηγηθείτε στο Νίκο Παππά να τα κλείσει τα «βοθροsites»!!! Ακούς εκεί… #XIB

 5. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ5

  OTAN HTAN O ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ

 6. Akis Roditis

  Κύριε “ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ” εκεί που είναι και οι άλλοι του “δεν πληρώνω” είναι και αυτοί. Κομματόσκυλα της κουρουμπλοαριστεράς είναι. Δεν μιλάνε αφού έριξαν τη “χούντα” των Σαμαροβενιζέλων και η Δημοκρατία “απεκαταστάθη” όπως μας λέει και ο κομματικός τους τσοπάνης Νίκος Φίλης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.