Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

«Η Τρελή του Σαγιό» στο Θέρμο με δωρεάν είσοδο

Το έργο του Jean Giraudoux από το Άρμα Θέσπιδος

Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ συνεχίζοντας τις παραστάσεις του Ιουλίου 2018  με το έργο του Jean Giraudoux «Η Τρελή του Σαγιό» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, θα δώσει δωρεάν παράσταση την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, ώρα 21.15, στην πλατεία του Θέρμου.

Ο Δήμος Θέρμου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές και στους ηθοποιούς της παράστασης για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα να πραγματοποιηθεί  η  παράσταση αυτή και στο Θέρμο.

Οι παραστάσεις του Ιουλίου 2018  από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει δυναμικά τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων και τον μήνα Ιούλιο με το έργο του Jean Giraudoux Η Τρελή του Σαγιό σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου .
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος, που υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο το θεατρικό κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, αλλά ενθουσίασε και το θεατρικό κοινό της Ικαρίας και συνεχίζει με καθημερινές παραστάσεις έως τις 31 Ιουλίου 2018.

Η υπόθεση του Έργου:
Η Ωρελί, μια εκκεντρική Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι, για να αντλήσουν το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί, καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει τους μαφιόζους από μια δίκαιη δίκη και τους εγκλωβίζει σε ένα σκοτεινό υπόγειο.
Έτσι, η Ωρελί, έχει τη μοναδική ευκαιρία να τους εξοντώσει και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος.

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος όχι μόνο εξαιτίας της απληστίας και του κυνισμού των δυνατών αλλά και λόγω της αδιαφορίας και του εφησυχασμού των υπολοίπων. Η ζοφερή κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί ίσως μια πιο θαρραλέα στάση ζωής . Γι’ αυτό το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας επέλεξε τη θαρραλέα Τρελή του Σαγιό του Jean Giraudoux, γιατί τώρα μας χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια μποέμ παριζιάνα που θα σηκώσει ανάστημα απέναντι στις τρελές απαιτήσεις των ισχυρών.
Σ’ αυτήν την παράσταση Η Τρελή του Σαγιό, δεν είναι μια άστεγη, αλλά μια εκκεντρική ακτιβίστρια που τα βάζει με όλους και με όλα, αψηφώντας τον κίνδυνο. Όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται στην υπερβολή τους. Άλλοτε είναι εκκεντρικές φιγούρες, από τον κόσμο των ονείρων και της ουτοπίας και άλλοτε από τον τυραννικό κόσμο του χρήματος. Οι ηθοποιοί τρέχουν επί σκηνής σαν ήρωες του βωβού κινηματογράφου. Σε κατάσταση απόλυτης εξωστρέφειας. Ένα υπερφυσικό
σωματικό θέατρο, γιατί τελικά, Η Τρελή του Σαγιό, είναι μια υπερφυσική ουτοπική κωμωδία.

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης Κλάδης, Βιβή Αλεξάνδρου.
Tο spot της παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=eRrdVKmzJ9o

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του Ιουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΕ-4 ΠΛΑΖ- ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
ΠΕ-5 20ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑ
ΠΑ-6 X
ΣΑ-7 ΜΠΑΛΑ
Κ-8 ΚΡΕΣΤΕΝΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Δ-9 ΦΕΣΤ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ- ΠΑΜΠ/ΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΤΡ-10 ΡΟΪΤΙΚΑ- ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
ΤΕ-11 ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΙΤΑΝ
ΠΕ-12 Χ
ΠΑ13 ΑΡΟΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ
Σ-14 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ
Κ-15 ΚΥΛΛΗΝΗ, ΠΑΡΑΛΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ
Δ-16 ΦΕΣΤ- ΝΟΤΙΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ
ΤΡ-17 Χ
ΤΕ-18 ΦΙΛΟΘΕΗ, ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΕ-19 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΠΑ-20 ΚΑΒΑΣΙΛΑ, ANOIXTO ΘΕΑΤΡΟ
Σ-21 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Κ-22 ΘΕΡΜΟ, ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Δ-23 ΦΕΣΤ, ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΤΡ-24 Χ
ΤΕ-25 ΑΝΤΙΡΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕ-26 ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ, ΟΣΕ
ΠΑ-27 ΛΑΜΠΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σ-28 ΔΑΦΝΗ ΗΛΙΔΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ
Κ-29 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΑΥΛΗ ΛΥΚΕΙΟΥ
Δ-30 ΚΡΗΝΗ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΡ-31 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.