Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Τρία βασικά θέματα στη συνάντηση των δημάρχων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Αμφιλοχίας

Με βασικό στόχο τη βελτίωση των υποδομών των Δήμων τους και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών τους πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του Δήμου Αμφιλοχίας, συνάντηση των Δημάρχων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Αμφιλοχίας.
Οι δύο Δήμοι συνορεύουν σε μεγάλο τμήμα της έκτασης τους  και πολλές Τοπικές τους Κοινότητες έχουν κοινά προβλήματα.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν  τρία βασικά θέματα:
1ο θέμα : Η αποπεράτωση του Διαπεριφερειακου οδικού δικτύου Μεσοπυργος – Αυλάκι ( Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Ηπείρου εκτελεί έργο ασφαλτόστρωσης προϋπολογισμού 2.600.000 € ) Απομένει η ασφαλτόστρωση τμήματος που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμφιλοχίας και της αντίστοιχης Περιφέρειας. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν στην διεκδίκηση ολοκλήρωσης του έργου μέσω της από κοινού παράστασης στον Υπουργό Υποδομών.
2ο θέμα: Βελτίωση και αποκατάσταση του Επαρχιακού οδικού δικτύου Κομποτι – Φλωριάδα – Χρυσοπηγή – Χελώνα – Πατιόπουλο – Εμπεσός. Οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί πλήθος δημοτών τόσο του Δήμου Αμφιλοχίας όσο και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη καθώς και πολλών διερχόμενων οδηγών άλλων Δήμων μιας και οδηγεί και στην Ιόνια Οδό .
3ο Θέμα : Βελτίωση – αποκατάσταση Διαδημοτικού οδικού δικτύου που ενώνει τις Τοπικές Κοινότητες Φλωριάδας και Κλειδίου. Έργο πολύ σημαντικό για τις δύο Τοπικές Κοινότητες μιας και εξυπηρετούνται ελεύθεροι επαγγελματίες , αγρότες , κτηνοτρόφοι , μελισσοκόμοι καθώς και διερχόμενοι οδηγοί προς άλλες κοινότητες.
Αποφασίστηκε να ζητηθεί χρηματοδότηση μέσω παραστάσεων και τεκμηριωμένων εγγράφων προς τις αντίστοιχες Περιφέρειες και των δύο Δήμων.
Οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και γενικότερα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την καλύτερη λειτουργία των Δήμων .

http://www.maxitisartas.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.