Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Τσιόδρας: Μέχρι το τέλος του έτους πιθανό το εμβόλιο – Έρευνες από 100 ομάδες

Τσιόδρας: Μέχρι το τέλος του έτους πιθανό το εμβόλιο – Έρευνες από 100 ομάδες

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει περάσει πλέον στην Ευρώπη, αν και η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων. Τι είπε για το εμβόλιο.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα των κινητών μονάδων ανίχνευσης κρουσμάτων κορονοϊού, με πρώτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες (οίκοι ευγηρίας, δομές αστέγων κ.α.).

Αναφορικά με τις ιατρικές εξελίξεις, σημείωσε ότι υπάρχουν πάνω από 100 ομάδες που αναζητούν εμβόλια, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους. Η έμφαση θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες.

Ο καθηγητής επικαλέστηκε μελέτες στη Νότια Κορέα, με βάση τις οποίες ο ιός φαίνεται να μην προκαλεί υποτροπή στη νόσο.

«Με σύνεση και αίσθημα ευθύνης, πρέπει να καταλάβουμε ότι το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες» τόνισε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι όλοι θα κριθούμε με τη συμμόρφωση στα μέτρα.

«Τώρα που αυξάνονται οι επαφές στην κοινωνία, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν στην απομόνωση, την έγκαιρη διάγνωση και την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα».

dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.