Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τσίπρας: Απαράδεκτα και απορριπτέα τα περί ανταλλαγής των δύο στρατιωτικών με τους «8»

tsipras-erdoganΑυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη και απορριπτέα» οποιαδήποτε αναφορά «περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα». Χαιρετίζει ωστόσο την στροφή του υπερ της ειρήνης στο Αιγαίο αν και περιμένει όλα αυτά «να φανούν στην πράξη»

Αυστηρή είναι η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις νέες δηλώσεις του Ερντογάν που συνέδεσε για πρώτη φορά με τέτοια ευθύτητα το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, μιλώντας για ανταλλαγή.

«Απαράδεκτη και απορριπτέα» οποιαδήποτε αναφορά «περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάτι που η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ο Ερντογάν άρχισε να ψελλίζει ιδέες περί ανταλλαγής.

«Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει πάντως να τονίσει και το «θετικό σκέλος» των δηλώσεων Ερντογάν, «τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο».

«Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο» σπεύδουν πάντως να προσθέσει ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος.

Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια.

Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις«.

http://www.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.