Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Επίσκεψη Τσιρώνη στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς
giannis-tsironis Επίσκεψη στο σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου–Αιτωλικού πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο Αν. Υπουργός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιάννης Τσιρώνης, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Συνεταιρισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών (Σ.Α.Σ.Ε.Λ «Στέλιος Μπαλάσης»)
Ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, επίσης με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, τον Πρόεδρο των επαγγελματιών αλιέων καθώς και με μέλη Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στα διβάρια της λιμνοθάλασσας και συζήτησαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξης τη λιμνοθάλασσας έπειτα από την πρόσφατη τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα.
Στην επίσκεψη στο φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας, ο Υπουργός είδε τον τρόπο ζωής και εργασίας των ψαράδων, τα διβάρια, τις εγκαταστάσεις μεταποίησης που έχουν δημιουργήσει οι συνεταιρισμοί (αυγοτάραχο Π.Ο.Π. και φιλέτα ψαριών ελαφριάς άλμης) καθώς και τις δράσεις αλιευτικού τουρισμού που αναπτύσσουν και κατόπιν δήλωσε:
Μετά την επίσκεψη, ο Γιάννης Τσιρώνης σημείωσε: «Θεωρούμε ότι το τελευταίο διάστημα σκύψαμε πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων της θάλασσας, κατανοήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δώσαμε, με την πρόσφατη τροποποίηση του Αλιευτικού Κώδικα, μια ανάσα σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Πρέπει να αναζωογονήσουμε την ύπαιθρο της χώρας και να ανασυγκροτήσουμε τον παραγωγικό ιστό το συντομότερο δυνατόν. Κινούμαστε με αυτό το σκεπτικό και πιστεύουμε ότι με ανοιχτή και διαρκή συνεργασία με τους αλιείς θα μπορέσουμε να αφήσουμε ένα θετικό στίγμα».

giannis-tsironis

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.