Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Τζήμερος από Αγρίνιο: “Η κοινοβουλευτική ζωή στη χώρα είναι μία κωμωδία”

Τζήμερος από Αγρίνιο: “Η κοινοβουλευτική ζωή στη χώρα είναι μία κωμωδία”

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Θάνος Τζήμερος, ιδρυτής και Πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία Ξανά”, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα.

Ο κ. Τζήμερος αρχικά παραχώρησε συνέντευξη Tύπου   και έπειτα ακολούθησε ομιλία του και ανάλυση των προτάσεων του κόμματος στους φίλους και τα μέλη του στο Αγρίνιο.

Αρχικά, ο κ. Τζήμερος ξεκίνησε τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ λέγοντας ότι βρίσκεται στο Αγρίνιο για να μεταφέρει ένα “ευχάριστο μήνυμα”. Το μήνυμα αυτό όπως είπε, είναι ότι “είναι πολύ εύκολο η Ελλάδα να βγει από την κρίση και οι κάτοικοι της να πλουτίσουν οικονομικά”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος ανέφερε:

“Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει τη σωστή συνταγή. Η κακή διαχείριση είναι αυτή που έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει το δικό της μοντέλο ανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί να είναι ο κρατισμός. Όσα κράτη εφάρμοσαν αυτό το μοντέλο, σαν ένα κράτος «πατερούλης» που μοιράζει επιδόματα και παροχές, κατέρρευσαν διότι ο πλούτος παράγεται από την ιδιωτική οικονομία. Αυτό το τόσο απλό δεν έχει καταλάβει το Οθωμανικό – Σοβιετικό μόρφωμα που λέγεται Ελληνικό κράτος.

Συχνά χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα άλλες χώρες οι οποίες ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα. Όταν η Ελλάδα είχε την χαρά να υποδέχεται τα λεφτά που έπεφταν από τον ουρανό, τα πακέτα Ντελόρ κλπ, στην Εσθονία που είναι μία από αυτές τις χώρες, ο κόσμος περίμενε στην ουρά με δελτίο για να πάρει φαγητό. Σε έξι μήνες εκεί κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα και σε δύο χρόνια να καλπάσουν.

Όλα τα κράτη που θαυμάζουν και μεταναστεύουν οι Έλληνες για να βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής είναι φιλελεύθερα και όχι Σοβιετικά. Στην Ελλάδα έχουμε δαιμονοποιήσει οτιδήποτε φιλελεύθερο, παρότι είναι ένα μοντέλο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα.

Η υπερβολική φορολογία είναι αυτή που τσακίζει την οικονομική δραστηριότητα. Η «Δημιουργία Ξανά» προτείνει μα γενναία φορολογική μεταρρύθμιση. Αυτό που προτείνουμε είναι ένας 12% γραμμικός φόρος, χωρίς κλίμακες (flat tax) με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Με λίγα λόγια το κράτος να σου φορολογεί μόνο τα χρήματα που σου μένουν στην τσέπη.

Έτσι θα εξαφανιστεί η φοροδιαφυγή. Θα έχεις κίνητρο να ζητάς απόδειξη από όλους και με 12% φόρο δεν θα έχει κανείς λόγο να μην δουλέψει”.

Έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων τις οποίες απάντησε ο κ. Τζήμερος.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική ζωή στη χώρα:

“Είναι μία κωμωδία. Μόνο ως τέτοια μπορείς να την χαρακτηρίσεις. Αυτοί οι απίθανοι τύποι δείχνουν ότι για να υπάρξουν σοβαροί πολιτικοί πρέπει να υπάρξουν σοβαροί ψηφοφόροι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο εφιάλτης κάποια στιγμή θα τελειώσει”.

Για το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα:

“Πολλά κράτη δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο ενώ η Ελλάδα με 3,15%. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή το επιτόκιο θα σκαρφαλώσει στο 15% και η χώρα θα οδηγηθεί σε μία δεύτερη χρεοκοπία. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν φερέγγυα χώρα”

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών:

“Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία μαύρη σελίδα για τον Ελληνισμό”.

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια:

“Ο νόμος Κατσέλη έκανε μεγαλύτερη ζημιά από τον Βαρουφάκη. Δυστυχώς δεν μπορούν να χαρίζονται σπίτια. Όσο μένουν τα κόκκινα δάνεια η χώρα θα είναι σαν ασθενής με εσωτερική αιμορραγία. Μέσα στη ζωή είναι και η χασούρα. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Ποιος θα δώσει φιάλες αίματος για μία φλέβα που ξέρει ότι είναι ανοιχτή; Η λύση είναι οδυνηρή αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όταν πλειστηριάζεται ένα σπίτι που κάποιος δεν έχει πληρώσει ή έχει πληρώσει ένα μικρό μέρος του ποσού, τότε κάποιος μένει στο ενοίκιο. Και εμείς δεν πάθαμε τίποτα που μέναμε στο νοίκι μεγαλώνοντας”.

Σε λίγο βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Αγρινιωτης

    εμαθε μια λεξη ο Γκλιστος “νεοφιλελε” και την πεταει καραμελα.
    κατα τα αλλα τυφλα εχει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.