Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Β’ ΕΛΜΕ: τέλη Νοέμβρη και παραμένουν κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ

Β’ ΕΛΜΕ: τέλη Νοέμβρη και παραμένουν κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ

«Βρισκόμαστε στα τέλη του Νοέμβρη και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιστροφή της «κανονικότητας» στα σχολεία του Νομού, δυστυχώς, τα κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ παραμένουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες διδακτικές ώρες και οι μαθητές των σχολείων αυτών να μην διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα».
Αυτό καταγγέλλει η Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας που αναφέρει πως στην περιοχή μας υπάρχουν ακόμη 29 κενά Γενικής Παιδείας, καθώς και κενά στην Παράλληλη Στήριξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΠΑΛ Βόνιτσας όπου εκτός των άλλων κενών λείπουν τρεις καθηγητές για πλήρες ωράριο (για 25 ώρες) των βασικών ειδικοτήτων Γ’ τάξης.
Εξάλλου, σύμφωνα με τη Β΄ΕΛΜΕ εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη 424 αδίδακτες ώρες σε μουσικά μαθήματα και όργανα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, κάτι που έχει αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.
«Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που αφήνουν τα σχολεία με σοβαρές ελλείψεις τρεις μήνες μετά την έναρξη του Σχολικού Έτους και απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία του Νομού μας», καταλήγει η Β’ ΕΛΜΕ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.