Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Γ. Βαρεμένος σε μεγάλη συγκέντρωση στο Αγρίνιο: Η Ελλάδα δεν κληρονομείται

Γ. Βαρεμένος σε μεγάλη συγκέντρωση στο Αγρίνιο: Η Ελλάδα δεν κληρονομείται

‘’Προσδοκά ο κ. Μητσοτάκης να επανέλθει στα πλαίσια μιας οικογενειακής δημοκρατίας που δύο ή τρεις οικογένειες θα κυβερνούν την χώρα. Από την δημοκρατική και προοδευτική Αιτωλοακαρνανία τους απαντάμε ότι η Ελλάδα δεν κληρονομείται, δεν εκχωρεί ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή σε αυτούς που δεμας λένε πώς θα την εξαργυρώσουν όταν αναλάβουν την εξουσία’’, ανέφερε χαρακτηριστικά ουποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία κ. Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας σε ένα πολυπληθές κοινό χτες το βράδυ σε ομιλία του στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού στο Αγρίνιο, στα πλαίσια πολιτικής του ομιλίας στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με έντονη διάθεση λογοδοσίας απέναντι στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Βαρεμένος έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του στο νομό όπου μεταξύ άλλων ανέφερε την εγγραφή της «Ελιάς Καλαμάτας» στον Εθνικό Κατάλογο ως συνώνυμο ποικιλίας ελιάς, δημιουργία του νέου θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ώστε οι καταναλωτές να γίνουν και παραγωγοί ενέργειας, ολοκλήρωση και παράδοση των αυτοκινητοδρόμων που έσπασαν την μακρόχρονη απομόνωση της Αιτωλοακαρνανίας, ίδρυση Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με τρία τμήματα στο Μεσολόγγι και δύο στο Αγρίνιο (συν ένα ακόμη, το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας) και Ερευνητικού Κέντρου στη Ναύπακτο, ένταξη για πρώτη φορά περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας στο πρόγραμμα απονιτροποίησης των εδαφών, αποκατάσταση του Ξενία Ναυπάκτουκαι μετατροπή του σε πολιτιστικό πολυχώρο, λειτουργία με άμεσο ελλιμενισμό σκαφών της Μαρίνας Μεσολογγίου, τροπολογία για αποζημίωση των πλημμυροπαθών,ανάληψη από τη Βουλή της οργάνωσης των μουσείων Τρικούπη και Παλαμά, απόδοση κτιρίου για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας. Όσον αφορά στη νοοτροπία που πρέπει να έχει ένας πολιτικός πρόσθεσε ότι ‘’πρέπει να λογοδοτούμε μπροστά σας όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά κάθε μέρα και εγώ το έχω αποδείξει σε αυτή την έντιμη, γνήσια επικοινωνία μαζί σας’’.

Χωρίς να είναι η ώρα να αποδοθούν ευθύνες, αυτοκριτική έγινε και για ζητήματα που δεν προχώρησαν με ευθύνη άλλων, όπως το σχέδιο για τη δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής που θα ενώνει τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας με τους χώρους φυσικού κάλους του νομού όπως η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και αυτό γιατί όπως ανέφερε ο κ. Βαρεμένος ‘’τον πολιτισμό δεν πρέπει να τον θεωρούμε πολυτέλεια. Ο πολιτισμός είναι αναγκαίος για την ταυτότητα μας. Πριν καταρρεύσουμε οικονομικά, είχαμε καταρρεύσει πολιτιστικά, ηθικά, κοινωνικά’’.

Στο θέμα που μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες και τη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την καλύτερη εθνική συμφωνία που μπορούσε να επιτευχθεί για την Μακεδονία, απέναντι σε όλους αυτούς που δημαγώγησαν και ψηφοθήρησαν ανήθικα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Πρόσθεσε ότι ‘’πιστεύουμε σε μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια, όχι κλειστοφοβική, να οικοδομεί συμμαχίες και όχι να δημιουργεί εχθρούς. Ασκήσαμε μια πολυδιάστατη και πολυδυναμική εξωτερική πολιτική. Τώρα δεν είναι η ώρα να γυρίσει πίσω η Ελλάδα’’.

Ως καθοριστικό παράγοντα που θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, χαρακτήρισε το ποσοστό της συμμετοχής ο κ. Βαρεμένοςκαι κάλεσε τους πολίτες ‘’να μην οχυρωθούν πίσω από το ναρκισσισμό της αποχής. Και να μην πάει να ψηφίσει κάποιος, αυτό που είναι να εφαρμοστεί θα εφαρμοστεί και μάλιστα θα εφαρμοστεί ερήμην του και ενδεχομένως θα είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν πήγε να ψηφίσει’’. Τόνισε δε ότι ‘’η κάλπη αυτή τη φορά θα είναι άδεια και θα κληθεί ο ελληνικός λαός να τη γεμίσει από την αρχή’’ ενώ αναφερόμενος στην τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απλά περιμένει να περάσουν οι μέρες και να πατήσει στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συμπλήρωσε ότι όποιος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας, όποιος δεν κάνει αυτοκριτική για το δράμα που πέρασε για δέκα χρόνια η ελληνική κοινωνία, αυτός είναι προορισμένος να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και αυτό είναι ασυγχώρητο σε μια χώρα που γονάτισε και δοκιμάστηκε η αξιοπρέπεια της.

Τέλος, αναφερόμενος στην ερχόμενη Κυριακή, μιλώντας από καρδιάς ανέφερε ‘’να πάμε με ψηλά το κεφάλι, με αυτοπεποίθηση. Είμαστε σκληρά σκαριά. Ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε μακριά. Θα είμαστε εδώ όπως είμασταν πάντα. Και στις εύκολες μα κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Δε δειλιάσαμε μπροστά σε αυτούς που προσπάθησαν να διαιρέσουν τον ελληνικό λαό. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Για εμάς είναι πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, πάνω από όλα η προοπτική της χώρας. Βαδίζουμε με αυτοπεποίθηση και χαμόγελο προς τις εκλογές. Πάμε να αλλάξουμε, να ανατρέψουμε αυτό που μας παρουσιάζουν ως τετελεσμένο.’’

Εναπόκειται σε ΕΜΑΣ.
Αξίζει στη ΧΩΡΑ.
Αξίζει στο ΛΑΟ.
Πάμε λοιπόν για την ΝΙΚΗ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.