Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Βαρεμένος για τα κρούσματα στην παθολογική Αγρινίου: Αντί του πανικού, έγκαιρη παρέμβαση

Βαρεμένος για τα κρούσματα στην παθολογική Αγρινίου: Αντί του πανικού, έγκαιρη παρέμβαση

Με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου και τη διασπορά κορωνοϊού σε ασθενείς της παθολογικής, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Αντί του πανικού, έγκαιρη παρέμβαση

Μία κλινική πρώτης γραμμής, όπως είναι η παθολογική του νοσοκομείου Αγρινίου, επλήγη με τη μόλυνση από Covid έντεκα ατόμων, εκ των οποίων τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ είχε προηγηθεί η ασθένεια ενός γιατρού της ίδιας κλινικής. Αντί πανικού, χρειάζεται η μέγιστη ετοιμότητα και οργάνωση, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του προσωπικού και όχι με τον αποκλεισμό τους όπως συμβαίνει, τη στιγμή που πρέπει πάση θυσία να μείνουν όρθιοι. Πολύ περισσότερο που η κλινική Covid του νοσοκομείου γέμισε και σχεδιάζεται μεταφορά ασθενών στα Γιάννενα, όπου η ΜΕΘ πιέζεται αλλά υπάρχει κάποια δυνατότητα στην απλή κλινική Covid.

Στο ίδιο το νοσοκομείο του Αγρινίου γίνεται η προσπάθεια εκ των ενόντων να παραμείνουν κάποιοι ασθενείς ή και να ετοιμαστεί μία επιπλέον κλινική Covid.
Είναι γνωστό τί είχαμε προτείνει ως προς την επιχειρησιακή οργάνωση του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, όπως και για την αγορά μοριακού αναλυτή και των αντιδραστηρίων. Εκτός παθολογικής αλλά εντός νοσοκομείου υπήρξε σύγχυση σχετικά με τα rapid test, τα οποία σε πρώτο στάδιο ήταν θετικά για μέλη του προσωπικού και με κορυφαίο παράδειγμα αυτό που συνέβη με την Αστυνομία στην Αιτωλοακαρνανία και τις παλινωδίες για τα κρούσματα σε δεκάδες αστυνομικούς, που τελικά ειπώθηκε ότι ήταν αρνητικοί.

Η άρνηση του αρμόδιου υπουργείου να απαντήσει στις εκκλήσεις και τις προτάσεις μας, όπως και η αλαζονεία και μυστικοπάθεια (για να καλύψει τί, άραγε;) της διοίκησης της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, ήταν η χειρότερη πρακτική στην προσπάθεια για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.
Η αβελτηρία και η ανοργανωσιά οδηγούν στον πανικό, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. Ο ΘΕΟΣ

  Αποκλεισμόι,θεσμικοί φορείς ,ενημέρωση πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται ότι εδώ υπάρχει κατευθείαν επικοινωνία βουλευτών με ιατρούς από τα μέσα και εννοείται ότι δεν είναι κάτι κατακριτέο αλλά τουλάχιστον όλοι μα όλοι δώστε τον καλύτερο εαυτό σας για το κοινό καλό και όχι για μικρομματικα παιχνίδια.Σας βαρεθηκαμε.

 2. Άκης Ροδίτης

  Θυμόμαστε πολύ καλά την «έγκαιρη παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση» του 2015. Τότε που κλαίγαμε έξω από τις τράπεζες που έκλεισε. Ο Θεός μας φύλαξε και οι εκλογές έγιναν πριν από την εκδήλωση της πανδημίας!

 3. Πάρνηθα

  Θυμόμαστε και την ανάπτυξη 1% τον Ιανουάριο πριν από κορονοιο και ασύμμετρες απειλές στον Έβρο. Πήρε ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο από τον “κακό” ΣΥΡΙΖΑ και κατάφερε να έχουμε ύφεση 11%. Όλοι φωνάζανε για ενίσχυση στην υγεία και η ΝΔ θεωρούσε πεταμένα λεφτά αυτά για τις ΜΕΘ. Μόνο εκατομμύρια στα ΜΜΕ έδωσε,για να ακούμε lifestyle ειδήσεις. Φώναζαν για τεστ με το άνοιγμα των συνόρων αλλά παίρναμε όπλα 15 δις. Αφού μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία τελικά η λύση ήταν οι μάσκες αλεξίπτωτα και τα σφηνάκια παγουρινο…ακόμα να πετύχουν το μέγεθος μετά από 10 μήνες σχεδιασμού… κυβερνάνε ως αντιπολίτευση,για κάθε αστοχία μας λένε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ,σαν παιδιά νηπιαγωγείου…δεν φταίω εγώ αλλά οι υπόλοιποι..να ναι καλά οι βόλτες στην Πάρνηθα και ξεχνιόμαστε λιγο

 4. Άκης Ροδίτης

  @Πάρνηθα κι όμως! Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός! Και για να καταλάβετε από τι γλιτώσατε, αν ακόμα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το εμβόλιο θα σας το έκαναν μεταταχθείσες καθαρίστριες στο Υπουργείο Υγείας. Όπως αυτές που μετατάχθηκαν με ΦΕΚ του 2015 από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να καταλάβουν θέσεις γραμματέων και επιμελητών στα δικαστήρια προκειμένου να «καθαρογράφονται» οι αποφάσεις. #ούτε_ρούτερ_μόνο_pizza

 5. Παρνηθα

  Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ορισμένοι ότι εάν έμειναν λίγο ακόμη στην κυβέρνηση οι υπουργοί που ήθελαν όλη την δόξα μόνοι τους και όχι μαζί με το ΔΝΤ,τώρα δεν θα έβρισκαν όχι μόνο νοσηλευτές και γιατρούς για να τους κάνουν εμβόλια αλλά ούτε νοσοκομεία. Αξέχαστη η ατάκα του υπουργού ότι ήταν πεταμένα λεφτά για τις ΜΕΘ και η ατάκα του υπουργού υγείας ότι δεν θα κάνει κανείς εμβόλιο πριν έρθει στην Ελλάδα (πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, το αυτονόητο δηλαδή…. αριστεία)οι υπέρμαχοι της ιδιωτικής υγείας τώρα παρακαλάνε τους γιατρούς να πάνε στα νοσοκομεία, κάνανε επίταξη στην Θεσσαλονίκη και δεν πήγε ούτε ένας ασθενής και το δώσανε πάλι πισω,για το θεαθηναι και αυτό όπως όλα ..

 6. Άκης Ροδίτης

  Αξέχαστος είναι ο Μαυραγάνης του ΣΥΡΙΖΑ, που φοβάται μήπως με το εμβόλιο χαθεί η ράτσα!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 7. Κρουστιάνος

  Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς κάποιοι συνεχίζουν να υπερασπίζονται πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ.
  Η αντιμετώπιση του 2ου κύματος ειναι για γέλια,όχι αν ήταν οι προηγούμενοι θα έκαναν κάτι καλύτερο…
  Μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι καθένας να κλειστούμε μεσα στα σπίτια μας γιατι αν πέσουμε στο έλεος του διαλυμένου συστήματος υγείας μόνο ο Θεός θα μας σώσει

 8. Παρνηθα

  Σου έχω και άλλους αξέχαστους που διαχειρίζονται και την επιδημία
  1) ο κύριος Αρκουμανέας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Συλλέγουμε και αναλύουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε από όλο τον κόσμο και είναι δεδομένο ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα… Είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι».
  2)ΗΕλλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν δεύτερο κύμα κοροναϊού αν εμφανιστεί το φθινόπωρο ή το χειμώνα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι. Οι τρεις λόγοι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η ετοιμότητα της κοινωνίας, του συστήματος υγείας, και η εμπειρία που αποκτήθηκε στα θέματα της ιχνηλάτησης και των τεστ.
  Αποσπάσματα από συνεντεύξεις….σε όλα μέσα πέσανε …κουβάς με όρους στοιχήματος

 9. Άκης Ροδίτης

  Και με την απορία θα μείνεις. Διαφορετικά δεν θα ήσουν ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας πανδημίας, μέχρι την έλευση του εμβολίου, είναι να κλειστείς στο σπίτι σου και κανένας άλλος! Δεν είναι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις, τα πάρτι, οι εκκλησιασμοί, ούτε η συνήθειά να μπαινοβγαίνουμε χύμα στο νοσοκομείο και σε κάθε διασπορά κρουσμάτων να φωνάζουμε τον Εισαγγελέα…

  Κατά τ’ άλλα, δε υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό Παιδείας τον Χαϊκάλη-Μπαλαφούτη που θα δίδασκε τα ζώδια στα σχολεία, τον Πολάκη στο Υγείας να γυρνάει καπνίζοντας και χωρίς μάσκα στις εντατικές, την Κονιόρδου να μας ρυθμίζει τα «τσάκρα» και τον Μαυραγάνη να φοβάται μήπως το εμβόλιο του βγάλει τρίχες στις παλάμες, θα τα είχε πάει καλύτερα. #ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.