Πέμπτη, Νοέμβριος 14, 2019

Βάση του ΕΚΑΒ στο Άκτιο τους επόμενους μήνες – Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμαστική πτήση

Παρακολουθήσαμε σήμερα το μεσημέρι την πρώτη δοκιμαστική πτήση του ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας τύπου Agusta Bell 212 από την βάση του Ακτίου η οποία και επισφραγίζει την παρουσία του ΕΚΑΒ στο Άκτιο και ως φαίνεται θα το εγκαινιάσει , ίσως 3 Μαΐου ο πρωθυπουργός.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες περιστατικού με κατεύθυνση την Κέρκυρα και επιβάτες τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Τζανετή , γιατρό και διασώστη του ΕΚΑΒ, γιατρό της πολεμικής αεροπορίας αλλά και τους έμπειρους χειριστές , σμηναγό Παχατίδη και επισμηναγό Κάλτσο αλλά και το μηχανικό υποσμηναγό Τζούχα.

Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στο Άκτιο θα βρίσκεται μόνιμα και διασώστης αλλά και γιατρός του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτουν αεροδιακομιδές ασθενών της περιοχής στα μεγάλα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Αχαΐας. Φυσικά το Agusta Bell 212 βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στο Άκτιο και μετέχει σε αεροδιακομιδές όταν χρειαστεί.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζαννετής ενημέρωσε για τα δύο αεροπλάνα του ΕΚΑΒ που θα κάνει δωρεά το ίδρυμα Νιάρχου και που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στο έργο του.

“Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλάνο να υπάρχει δηλαδή πανελλαδικό δίκτυο βάσεων του ΕΚΑΒ όπου σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία να καλύπτουν όλη την Ελλάδα σε ότι αφορά την άμεση διακομιδή ενός ασθενούς. “, ανέφερε πρόεδρος του ΕΚΑΒ , Παναγιώτης Τζανετής. Ο κ. Τζανετής τόνισε ότι θα μπορούν να καλυφθούν όλα τα Ιόνια νησιά αλλά και ο ορεινός όγκος .

lefkadapress.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.