Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Βολές των Εμπόρων του Αγρινίου σε Γεωργιάδη για τις «εικόνες που τους προσβάλλουν»-Tι προτείνουν

Βολές των Εμπόρων του Αγρινίου σε Γεωργιάδη για τις «εικόνες που τους προσβάλλουν»-Tι προτείνουν

«Εικόνες που προσβάλλουν, αδικούν και θίγουν την αξιοπρέπεια του εμπορικού κόσμου είδαμε την εβδομάδα που πέρασε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, μετά την εφαρμογή της λεγόμενης «παράδοσης εκτός»(click away), κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας».

Η ανωτέρω διαπίστωση γίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου σε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη που κοινοποιήθηκε στον πολιτικό κόσμο και τους φορείς της αγοράς.

Η επιστολή είναι επικριτική για τον Υπουργό κάνοντας λόγο για εμπαιγμό στο λιανικό εμπόριο. «Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα καταφέρατε τελικά με την απόφαση σας να εφαρμόσετε μια μέθοδο άγνωστη στην συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς και των καταναλωτών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και τις ταχυμεταφορές. Συγχρόνως να προκαλέσετε σύγχυση στην αγορά και στους καταναλωτές, ώστε αυτό που κυριαρχεί πλέον ανάμεσα στους συναδέλφους μας να είναι η αγανάκτηση γιατί τελικά πάλι οι μικρές επιχειρήσεις την πληρώνουν».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου επιμένει να λειτουργήσει η αγορά με αυστηρή διαδικασία προσέλευσης (ένας-ένας πελάτης να μπαίνει στα καταστήματα) τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Η επιστολή αυτούσια:

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΤΟΣ (CLICK AWAY) ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Εικόνες που προσβάλλουν, αδικούν και θίγουν την αξιοπρέπεια του εμπορικού κόσμου είδαμε την εβδομάδα που πέρασε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, μετά την εφαρμογή της λεγόμενης «παράδοσης εκτός»(click away), κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα καταφέρατε τελικά με την απόφαση σας να εφαρμόσετε μια μέθοδο άγνωστη στην συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς και των καταναλωτών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και τις ταχυμεταφορές. Συγχρόνως να προκαλέσετε σύγχυση στην αγορά και στους καταναλωτές, ώστε αυτό που κυριαρχεί πλέον ανάμεσα στους συναδέλφους μας να είναι η αγανάκτηση γιατί τελικά πάλι οι μικρές επιχειρήσεις την πληρώνουν.

Προβάλετε και μέσω των κοινωνικών δικτύων την μέθοδο αυτή που ΕΠΙΝΟΗΣΑΤΕ, ως ένα επίτευγμα, ενώ καυχιέστε παράλληλα ότι έχει αποτελέσματα στον εμπορικό κόσμο! Εάν αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο λιανικό εμπόριο δεν είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ τότε τι είναι;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μαζί με τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και με τη στήριξη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας προτείναμε, έστω και τις τελευταίες ημέρες πριν τις γιορτές, να λειτουργήσει η αγορά με αυστηρή διαδικασία προσέλευσης (ένας-ένας πελάτης να μπαίνει στα καταστήματα) τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η αγορά και γιατί το “click away” είναι για το Λιανικό Εμπόριο ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Οι έμποροι γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως μπορεί να λειτουργήσει η αγορά, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η γνώμη τους και να μην αγνοούνται.

Όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας ο εμπορικός κόσμος έχει δείξει έμπρακτα τον σεβασμό του με την απόλυτα υπεύθυνη στάση του και συμπεριφορά που έχει κρατήσει. Για την Πολιτεία όμως φαίνεται ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται μόνο στα καταστήματα της αγοράς και όχι στις υπεραγορές τροφίμων, τις τράπεζες αλλά και όποια άλλη δραστηριότητα μέχρι και σήμερα έχει επιτραπεί να λειτουργεί.

Γιατί παντού οι συναλλαγές επιτρέπεται να γίνονται και με μετρητά και μόνο στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου απαγορεύεται ;
Φθάνει πια η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ότι έχουμε LOCKDOWN δήθεν για να μην εξαπλωθεί η πανδημία ενώ όλοι μπορούν να κυκλοφορούν με άνεση και μόνο τα καταστήματα μένουν κλειστά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

«Προβάλετε και μέσω των κοινωνικών δικτύων την μέθοδο αυτή που ΕΠΙΝΟΗΣΑΤΕ, ως ένα επίτευγμα, ενώ καυχιέστε παράλληλα ότι έχει αποτελέσματα στον εμπορικό κόσμο! Εάν αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο λιανικό εμπόριο δεν είναι ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ τότε τι είναι;», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος προφανώς και με αφορμή την ανωτέρω ανάρτηση του Υπουργού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΑΑ

  καλά υπήρχε περίπτωση ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου να δει κάτι θετικό με το CLICK AWAY ζούνε πενήντα χρόνια πίσω θα το κλείσουν το μαγαζάκι τους και είναι και κληρονομιά καλές γιορτές

 2. ΘΥΜΙΟΣ

  Οι αγορές εδώ και χρόνια γίνονται όλες από το ίντερνετ με το οποίο οι έμποροι του Αγρινίου αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν. Κυρίως γιατί αυτό είναι πάντα σε θέση μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες να βρίσκει την μικρότερη τιμή σε οποιοδήποτε προϊόν ο πελάτης επιθυμεί. Οι έμποροι του Αγρινίου που είναι αριστεροί στο φαίνεσθαι και δεξιοί στις τσέπες, έχουν μάθει να κλείνουν την αγορά το καλοκαίρι από Παρασκευή βράδυ για να πηγαίνουν στα εξοχικά τους που απέκτησαν πουλώντας ένα παντελόνι 3 φορές ακριβότερο από ότι μπορεί να βρεθεί στην Αθήνα. Μέσω ιντερνετ αυτά δεν γίνονται. Αν όμως είχαν e-shops στην περίοδο του lock down δεν θα προλάβαιναν να πουλάνε.

 3. tp

  “Προβάλετε και μέσω των κοινωνικών δικτύων την μέθοδο αυτή που ΕΠΙΝΟΗΣΑΤΕ, ως ένα επίτευγμα, ενώ καυχιέστε παράλληλα ότι έχει αποτελέσματα στον εμπορικό κόσμο!”…
  Πεσαμε από τα συννεφα, τελικα δεν πανε ολα δεξια στο Αγρινιο!

 4. Ακριβώς έτσι

  Απόλυτο δίκιο στο σχόλιο του ΘΥΜΙΟΣ.

 5. Ανώνυμος

  εσυ ΘΥΜΙΟΣ, θες να μας πεις που εισαι ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ απο Παρασκευη βραδυ εως Κυριακη βραδυ…
  και να ξερεις πως τους μηνες αυτούς, εκτος από τους εμπόρους του ΑΓΡΙΝΙΟΥ, το ΣΚ κάθονται και οι υπάλληλοι των καταστημάτων που μενουν κλειστα…
  Στην ουσια δηλαδη χανονται 8 ολοκληρα ΣΑΒΒΑΤΑ τον χρονο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.