Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Βράζουν με τη ΔΕΗ στον ΤΟΕΒ Κατοχής, με αγωγές απαντούν οι αγρότες

Βράζουν με τη ΔΕΗ στον ΤΟΕΒ Κατοχής, με αγωγές απαντούν οι αγρότες

Πολλοί παραγωγοί ελιάς, εσπεριδοειδών και όχι μόνο πληρώνουν τη… νύφη για μια ακόμα φορά, χωρίς να φταίνε.

Πολλοί παραγωγοί ελιάς, εσπεριδοειδών και όχι μόνο πληρώνουν τη… νύφη για μια ακόμα φορά, χωρίς να φταίνε.

Χωρίς νερό παραμένει ένα μεγάλο μέρος του κάμπου του Μεσολογγίου, καθώς η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, βγάζοντας εκτός λειτουργίας τρία από τα τέσσερα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Κατοχής. Οι θερμοκρασίες εν τω μεταξύ στην περιοχή πέρασαν τους 37 βαθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο, καίγοντας πολλές καλλιέργειες.

Σημειωτέον ότι στην περιοχή αυτή έχει να βρέξει τουλάχιστον 6 μήνες, με τους αγρότες ήδη να ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου όλο αυτό γίνεται λίγο πριν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας κατά της ΔΕΗ, μόλις είχε και πάλι κατεβάσει τους διακόπτες τον περασμένο Μάϊο, εξαιτίας των χρεών των οργανισμών προς αυτήν. Η ΔΕΗ υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να παρέχει ηλεκτρικό στα αντλιοστάσια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Όμως ο ΤΟΕΒ Κατοχής δεν φρόντισε να τηρήσει τη συμφωνία που είχε κάνει με τη ΔΕΗ και δεν πλήρωσε τη δόση του Ιουνίου, που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ με τη σειρά της να κατεβάσει τους διακόπτες.

Από τον ΤΟΕΒ Κατοχής, με τον οποίο και μιλήσαμε ζητούν το θέμα να λυθεί με πολιτική παρέμβαση εκ μέρους του συντοπίτη τους υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού ή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα ζητούν επιτέλους να θεσπιστούν δικλείδες, ώστε να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ΤΟΕΒ.

Το παράλογο είναι πως ο ΤΟΕΒ Κατοχής έχει φροντίσει να έχει σε λειτουργία το ένα από τα τέσσερα αντλιοστάσιά του, προκαλώντας ακόμα περισσότερο τους παραγωγούς.

Όπως αναφέρει ο παραγωγός Θύμιος Μακρής από το χωριό Πεντάλοφο, πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση. Σύμφωνα με τον ίδιο: «μια χρονιά έχουν τιμές τα τριφύλλια και δεν θα κόψουμε γιατί δεν έχουμε να ποτίσουμε. Η κατάσταση με τις ελιές, τα τριφύλλια και τα πορτοκάλια είναι δραματική».

Μπίκας Αλέξανδρος- agrotypos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Εθελοντής

    Μόνο οι μαλ…ες θα πληρώνουν;;;Κάποιοι το παίζουν μάγκες δεν πληρώνω;;;

  2. ανώνυμος

    Αγαπητε @!@!@,
    πες ότι τις ευθύνες τις ρίχνουν εκεί…είναι περασμένα χρέοι αυτά γιατί πρέπει αγρότες που πληρώνουν να τους στερήσει το βίος τους ενας δύο – πέντε σου λέω εγώ μαλ…κες. Με αυτή τη λογική να σταματήσουν όλα και οποίον πάρει ο χάρος..αναρωτήθηκε ποτέ εάν σταματήσει ο Έλληνας παραγωγός να παράγει τρόφιμα κλπ μιας και δεν θα έχει νρο από τοεβ η δεν θα έχει ρευμα για την γεώτρηση και οποία παραγωγική διαδικασία επιπτώσεις θα έχει στον υπόλοιπο λαό και περισσότερο στο μισθωτό… Οι τιμές σε όλα από την μια στιγμή στην άλλη μιας και θα έχει πέσει η προσφορά αλλά η ζήτηση θα είναι ίδια το λιγότεροθα διπλασιαστεί,οπότε μετά τι θα πρέπει να γίνει να πάει όλος ο ελληνικός λαός να βρει τους πόσους μαλ…κες και να πάρει τι πίσω; Θα του πληρώσουν την αυξημένη τιμή αυτοί; Εδώ δεν πληρώνουν τα τοεβ ή μήπως να πάρουμε από τον άνθρωπο που του κόπηκε το ρεύμα γιατί δεν πήγα καλά η σοδειά και με το ζόρι τα έβγαλε πέρα αλλά τώρα δεν έχει ρευμα στην εκμετάλλευση του οπότε δεν παράγει..γιατί μην ξεχνάμε δεν είναι μόνο το ρευμα που έχει ο αγροτικός κόσμος.. Είναι και τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές και τα φάρμακα και αρκετά ακόμα.. Και μην ξεχνάμε ότι και η κλιματική αλλαγή αλλάζει τις ανάγκες των καλλιεργειών οπότε αυξάνεται ξαφνικά η δαπάνη,όπως πχ φέτος που έχει να ρίξει βροχή καλή βροχή πόσους μήνες με κάθε μέρα να έχει 39+ βαθμούς. Πριν ψάξουμε για ευθύνες να δούμε τις ανάγκες καιετα να πάρουμε μέτρα ώστε εκείνοι που εσκεμμένα δεν πλήρωσαν το τοεβ και κάθε τοεβ να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Σκεφτόμαστε πριν πούμε οποιαδήποτε μπαρουφα και μετά πείτε ότι θέλετε…
    Φιλικά πάντα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.